13. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Date: 08.10.2020 - 09.10.2020
Location: Ljubljana
Ubication: Institut Jožef Stefan


Univerza v Ljubljani (UL) bo prek Pisarne za prenos znanja UL tudi letošnje leto partner Mednarodne konference o prenosu tehnologij – ITTC, ki bo 8. in 9. oktobra 2020 na Institutu Jožef Stefan. Namen konference je vzpodbuditi izmenjavo znanja med akademsko in gospodarsko sfero ter okrepiti sodelovanje in prenos inovacij iz raziskovalnih laboratorijev v gospodarstvo. Na ITTC konferenco se je potrebno prijaviti prek spletnega obrazca, udeležba na dogodku je brezplačna.

Poleg predavanj domačih in tujih gostov s področja prenosa tehnologij bodo na konferenci potekali sestanki med predstavniki raziskovalcev in gospodarstva (R2B). Če se želite udeležiti sestankov, se prijavite prek spletne aplikacije do 8. oktobra. Potekalo bo tudi tekmovanje za posebno nagrado za najboljše inovacije javnih raziskovalnih organizacij v tekočem letu. Prijavite se lahko do 31. avgusta. Več o razpisu za najboljšo inovacijo si lahko preberete na spletni strani Konzorcija za prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij v gospodarstvo.

Letošnja posebnost konference je podelitev nagrad WIPO IP Enterprise Trophy in WIPO Medal for inventors. Namen WIPO nagrad je podeliti priznanje podjetju in raziskovalcu, ki s svojim sodelovanjem prispevata k uspešni uporabi intelektualne lastnine v praksi.