1. Office 365
  2. Microsoft Imagine
  3. Home Use Program

OFFICE 365

Office 365? Office 365 A1? Kaj je sploh to?
Office 365 je skupno ime za najrazličnejše storitve v oblaku za lažje sodelovanje in komunikacijo. Ponudnik teh storitev je podjetje Microsoft. Vključene so storitve e-pošte z poštnimi nabiralniki velikosti 50 GB, storitev OneDrive za podjetja, ki omogoča shranjevanje in deljenje dokumentov v oblačni shrambi, velikosti 1 TB. Vključene so tudi namestitvene različice zbirke Office 365 A1 in spletne različice priljubljenih pripomočkov Office. Office 365 sestavljajo tudi druge storitve, kot npr. Delve za enostavno iskanje dokumentov, Planer za vodenje projektov, Sway za izdelavo spletnih predstavitev in druge storitve, ki jih podjetje Microsoft dodaja precej pogosto.

Kakšna je razlika med Office 365 in Office 365 A1?
Office 365 A1 je sestavni del zbirke storitev Office 365 in omogoča namestitev polne različice najnovejše programske opreme Office na do 5 računalnikov, 5 pametnih telefonov in 5 tabličnih računalnikov.

Office 365 ProPlus se namesti  in ga lahko uporabljate takoj. Pogostejše posodobitve vam omogočajo, da takoj pridobite nove možnosti, popravke in izboljšave. Posodobitve ne zmotijo pri delu, saj so namreč shranjene v ozadju. Ko uporabnik zapre in znova odpre program sistema Office, je ta posodobljen.

Primerjava produktov je dostopna tukaj.

Katere pripomočke vsebuje Office 365 ProPlus?
Office 365 ProPlus vključuje najnovejše pripomočke Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher, Access in Skype za podjetja, ki se enostavno namestijo v namizni ali prenosni računalnik. Vsakemu uporabniku je na voljo za namestitev v največ 5 računalnikih s sistemom Windows ali Mac in v prenosnih napravah. Tradicionalne Officeove namestitve so bile vezane na računalnike, v katerih so bile nameščene, medtem ko je Office 365 ProPlus vezan na uporabnika.

Office 365 ProPlus je zasnovan tako, da deluje v osebnih računalnikih, stalna povezava z internetom ni potrebna, se je pa treba občasno prijaviti z digitalno identiteto UL, preko katere ste Office pridobili.

Kako si namestim Office?
Pred začetkom uporabe spletnega portala Office 365 in pripadajočih se storitev, morate svojo študentsko digitalno identiteto (UL-ID) aktivirati na spletni strani ID portala UL.

V polje uporabniško ime vpišite svojo digitalno identiteto, ki je sestavljena iz prve črke imena, prve črke priimka in 4 naključnih števil ter domeno (@student.uni-lj.si). V polje geslo vpišite svoje geslo, ki ga uporabljate v kombinaciji z uporabniškim imenom in s tem geslom dostopate do raznih storitev, ki vam jih UL nudi. V primeru, da gesla ne poznate, ali ga pozabite, lahko na spletni strani ponastavite geslo, ki si ga lahko tudi spremenite na istem spletnem portalu. Ne pozabiti izpolniti tudi izziv.

V polja torej vpišete svoje uporabniško ime, ki izgleda tako: ), geslo in izziv. Vnos potrdite z gumbom Prijava. Račun aktivirate z gumbom Aktiviraj O365, kot prikazuje spodnja slika.

aa

Aktivacija je bila uspešno izvedena, ko se na spletni strani prikaže spodnje obvestilo. 

fffffdf

Po zaključku postopka na ID Portalu, poskusite dostopati do portala Office 365 preko spletne povezave: https://portal.office.com/ ali pa kliknite na povezavo na ID portal “Pisarna 365”.

V portal vpišite svoje uporabniško ime (primer: ) in počakajte na preusmeritev za vpis podatkov za UL organizacijo, kot prikazuje slika:

sferswf

Pri uspešni prijavi se odpre vaša osebna stran s storitvami Office 365, ki so vam na voljo:
 
fswevfasvdrs

Po uspešni prijavi kliknite gumb Namestite Office 2016. Če uporabljate Mac računalnik, sledite povezavi Druge namestitve.

Office že imam, zakaj bi namestil tega?
V okviru ponudbe, ki vam omogoča dostop do brezplačnih namestitev Office, je vključena vedno najnovejša različica pripomočkov Office, ki se nenehno izboljšujejo. Upravičeni pa ste do rednih posodobitev. Varnostnih in tudi povsem funkcionalnih.

Licence za 5 naprav, ki jih prejmete v sklopu te ponudbe so prenosljive med računalniki. Ob menjavi računalnika lahko licenco preprosto prenesete na drug računalnik tako, da se preprosto prijavite s svojim računom in nemudoma imate polno različico pripomočkov Office na voljo tudi na novem računalniku.
Zakaj bi torej uporabljali Office iz leta 2010, če imate brezplačno na voljo letnik 2017?

Koliko časa mi je na voljo ta Office?
Dostop do brezplačnih namestitev zbirke Office imate ves čas trajanja rednega izobraževanja in dokler ne zaključite izobraževanja. 

Ko vam status poteče, je univerza/ fakulteta dolžna dostop do programov Office odvzeti, Office pa se preklopi v bralni način, v katerem lahko datoteke le berete, ne morete pa jih več shranjevati ali ustvarjati. Po preteku so vam na voljo drugi ugodni naročniški paketi, ki prav tako vključujejo licenco za polno različico zbirke Office.

Ali lahko izbiram med različnimi jeziki namestitve?
Da, lahko izbirate med različnimi jeziki. Pred namestitvijo Office 365 na spustnem seznamu označite, v katerem jeziku želite imeti programsko opremo, kot prikazuje spodnja slika.

swfeeswfewf