za izredno uspešne koncerte doma in v tujini
Mentor: red. prof. Boris Šurbek

SLOVENSKI TOLKALNI DUO že nekaj časa opozarja nase s kvaliteto, kakršne bi bila vesela vsaka evropska glasbena akademija, v zadnjem času pa se intenzivno uveljavlja tudi v mednarodnem glasbenem prostoru. Ansambel, ki javno nastopa od leta 2006, sestavljata absolventa Akademije za glasbo Jože Bogolin in Simon Klavžar, njun mentor je red. prof. Boris Šurbek.

Oba mlada umetnika sta redno prejemala prve in druge nagrade na tekmovanjih mladih slovenskih glasbenikov v letih 2002, 2005 in 2008, februarja sta postala z drugo nagrado (prva ni bila podeljena) in nagrado občinstva absolutna zmagovalca prestižnega mednarodnega tekmovanja v Luxembourgu, maja letos pa sta osvojila še prvo nagrado v kategoriji ansamblov na mednarodnem tekmovanju za tolkala v Plovdivu v Bolgariji.

Po tekmovanjih sta sledili gostovanji v Novem Sadu in Fermu (Italija) ter koncert v Ljubljani, povabljena pa sta tudi na recitale v Frankfurt in Luxembourg. Poleg številnih koncertov po Sloveniji sta v zadnjih letih na recitalih sodelovala z znanimi solisti kot so Momoko Kamiya, Nebojša Jovan Živković in Katarzyna Mycka, krstno izvedla preko deset novih skladb mladih slovenskih skladateljev ter kot solista igrala z Orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom SNG opera in balet Ljubljana in Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo. Bila sta tudi gosta cikla Glasbene nedelje v Unionu, ki promovira prav najobetavnejše mlade slovenske glasbenike.

Njuno igro odlikujejo briljantna tehnika, popolnost skupnega muziciranja, bujen temperament, tonska občutljivost in barvitost ter interpretativna prepričljivost.