Univerza v Ljubljani je 21. 5. 2012 podpisala pogodbo s konzorcijem SGP Pomgrad d.d., Murska Sobota, Begrad d.d., Novo mesto in IMP d.d., Ljubljana za gradnjo objektov za Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteto za računalništvo in informatiko.

ULLogoESRR

 

 

 

 

 

 

V imenu Univerze v Ljubljani je pogodbo v vrednosti 52.417.614,32 EUR (z DDV) podpisal rektor prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, v imenu konzorcija pa predsednik uprave SGP Pomgrad d.d. g.Tadej Ružič.

Rektor prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik: »To je eden najpomembnejših dogodkov v moji karieri.  Več kot 15 let sem si prizadeval, da bi Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo dobila svoje prostore. Isto velja za oba dekana, profesorja Medena in Zimica. Verjamem, da bo konzorcij podjetij, s katerim smo danes podpisali pogodbo, kvalitetno in v roku opravil svoje delo. Vsem svojim sodelavcem, ki so sodelovali pri razpisu za izbor izvajalca del, se iskreno zahvaljujem.«

Tadej Ružič: »To je najvišja vrednost pogodbe, ki sem jih kdaj koli podpisal. Mislil sem, da se mi bo tresla roka, a se mi ni. Želimo si plodnega sodelovanja in skupnega premagovanja ovir. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo pogodbene obveznosti izpolnili v roku«.

 

Op.: JASPERS je svetovalna agencija, ki dela za Evropsko komisijo in svetuje pri pripravi dokumentacije pri velikih projektih.

 

Foto: Željko Stevanić, IFP d.o.o.