Ponudba tehnologij Univerze v Ljubljani

Univerza v Ljubljani združuje znanja z izjemno širokega nabora področij. Na naših fakultetah in akademijah se dnevno rojevajo nove ideje, kreativne rešitve in neverjetni tehnološki napredki. Naši raziskovalci ves čas ustvarjajo izjemno zanimive projekte, ki so morda ključni prav za vas, ki iščete inovativno rešitev svojega problema.

Imate težavo? Menite, da je ni mogoče rešiti? Na Univerzi v Ljubljani imamo moto, da je prav vse mogoče. Raziščite našo trenutno ponudbo tehnologij, ki so na voljo za sodelovanje, skupno nadgradnjo ali licenciranje. Za vsa nadaljnja vprašanja .
 

Najnovejše tehnološke ponudbe:


Food alergiesTERAPEVTIKI ZA PREPREČEVANJE ALERGIJSKIH REAKCIJ

Prehranske alergije, zlasti alergija na arašide, predstavljajo resno nevarnost za javno zdravje, ki se lahko konča tudi s smrtnim izidom. Novo alergijsko terapijo za alergijo na arašide predstavljajo peptidi, ki oponašajo IgE epitope alegenov, in preprečijo degranulacijo celic ter izločanje mediatorjev v alergični reakciji. Več podrobnosti o tehnološki ponudbi.Super katalizatorSUPER KATALIZATOR

Metoda za nanos prevodnega sloja na plastične substrate

Izum poenostavlja postopek nanosa platinastih oziroma paladijevih nanodelcev pri nizkih temperaturah na fleksibilne plastične substrate, ki niso stabilni pri višjih temperaturah. Tako pripravljeno platino oz. paladij lahko uporabimo kot imobiliziran katalizator ali elektrokatalizator v Grätzelovih solarnih celicah, gorivnih celicah in tudi za elektro-oksidacijo/redukcijo organskih spojin.
Več podrobnosti o tehnološki ponudbi.
 

 
OgnjevarniOGNJEVARNE TEKSTILIJE

Izum se nanaša na pripravo poliamida 6 na osnovi modificiranega kaprolaktama z različnimi molekulami, ki vsebujejo atome fosforja in dušika v osnovni strukturi materiala. Negorljive komponente se vgradijo v material in ne dodajajo v obliki premaza, zaradi česar so vlakna so bolj učinkovita in primerna za pripravo plastičnih mas, ognjevarnih tkanin in netkanih tekstilij. Pridobljen material se lahko v celoti reciklira. Več podrobnosti o tehnološki ponudbi.


Cotton
SAMOČISTILEN IN PRALEN BOMBAŽ TER BOMBAŽNE MEŠANICE


Zračna superhidrofobična in oleofobna prevleka za tekstil bombaža, ki ima nagnjeni kot pod 10˚ tudi po desetem izpiranju. Predstavljamo izdelek s supermočmi: vodoodporni bombaž, ki je hkrati odporen proti oljnim madežem. Več podrobnosti o tehnološki ponudbi.
 


ITrainerISHEMIČNI TRENAŽER

Ishemični trener je pripomoček za krepitev mišic pri fizioterapiji (okrevanje po operacijah, poškodbah) in športu. Deluje na več mišic v krajšem času, mišice so bolj aktivne, trening je bolj intenziven, hkrati pa manj obremenjujoč za sklepe. Z ishemičnim trenerjem je rehabilitacija hitrejša. Več podrobnosti o tehnološki ponudbi.