NOČ RAZISKOVALCEV 2019

NOČ RAZISKOVALCEV 2018

 

NOČ RAZISKOVALCEV 2017

Noč raziskovalcev je osrednji dogodek projekta Znanost za življenje. Omenjeni projekt želi popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Obenem seznanja z vrsto evropskih pa tudi nacionalnih programov financiranja in drugih aktivnosti, namenjenih razvoju kariere raziskovalcev, raziskovalnemu delu, opremi in atraktivnih delovnih pogojev. 

Noč raziskovalcev je letos potekala v petek, 29. septembra 2017, v kar sedmih krajih po Sloveniji: Ljutomeru, Mariboru, Brežicah, Kopru, Izoli, Novi Gorici in Ljubljani. Univerza v Ljubljani sodeluje kot podpornik ENR slovenskega konzorcija. 

Dogodek je bil namenjen vsem, ki jih zanima delovanje znanosti in njen pomen za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, saj jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino. 

Program je zasnovan poljudno. Kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti, tudi otrokom. Več informacij je na voljo na uradni spletni strani. 

 

Program članic Univerze v Ljubljani