Raziskovalne novice

Svetovni prvak v virtualni izdelavi jekla

Zmagovalna ekipa (od leve proti desni): mentor doc. dr. Matjaž Knap, svetovni prvak Anže Bajželj in član ekipe Jakob Kraner

Foto: Stevo Akkerman (Tata Steel Europe)

Datum objave: 23.04.2018

Kategorija: Raziskovalci v objektivu

Študent 3. letnika študija Inženirstvo materialov na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL NTF) Anže Bajželj je postal svetovni prvak v virtualni izdelavi jekla (steelChallenge-12).  

Tekmovanje je potekalo 10. aprila 2018 v Mumbaju v Indiji pod pokroviteljstvom Worldsteel association. Člana ekipe sta bila še študent 2. letnika Metalurgije in materialov Jakob Kraner in mentor doc. dr. Matjaž Knap. Zmaga na tem tekmovanju potrjuje visok nivo znanja, ki ga dobijo študenti med študijem na Oddelku za materiale in metalurgijo UL NTF.

Konkurenca na svetovnem prvenstvu je bila na zelo visoki ravni. Med več tisoč sodelujočimi na prvi stopnji so se na svetovno prvenstvo uvrstili le štirje regionalni zmagovalci in tekmovalec, ki je dosegel absolutno drugi najboljši rezultat. Iz izjav udeležencev je razvidno, da je uspeh ključen za oblikovanje njihove karierne poti. 

Tekmovanje je v svetovni jeklarski javnosti zelo odmevno, saj poteka sočasno s sestankom voditeljev največjih svetovnih jeklarn, zato ni naključje, da so nagrade podelili direktorji JFE Steel Corporation, HBIS Group Co in NSSMC.

nazaj na seznam