01.02.2019

Projekt BLUES ponuja brezplačno pilotno usposabljanje o podjetništvu, ki temelji na izkušnjah podjetnikov in poslovnega sveta v več evropskih državah.

V okviru programa Erasmus+ želimo s projektom izboljšati podjetniške kompetence mladih Evropejcev, da bodo lažje vstopali na trg dela. 

BLUES, inovativni projekt v okviru programa ERASMUS+ ponuja inovativni pilotni program učenja preko digitalne platforme MOOC - “What, Why & How. Your Road to Entrepreneurship”-  in izobraževanja v živo v štirih evropskih državah. 

Pilotni program BLUES želi razvijati podjetniške kompetence mladih v Evropi, ne glede na to, s katerega področja študija prihajajo in jim s tem omogočiti boljše pogoje za vključevanja na trg dela. 

Potek brezplačnega usposabljanja

Preko MOOC “What, Why & How. Your Road to Entrepreneurship”, projekt BLUES odpira prvo fazo usposabljanja. Brezplačen trening je že dostopen vsem, ki jih zanima podjetništvo in nimajo nobenega predhodnega znanja. Na platformi Miriadax -  https://miriadax.net se bo MOOC izvajal od 4. marca do 14. aprila 2019. 

Na podlagi pripravljene metodologije bo na voljo šest audio-vizualnih modulov v angleščini, skupaj s podnapisi, pripravljeno literaturo in možnostjo diskusije med udeleženci. Mednarodni eksperti iz petih držav bodo predstavili udeležencem ključ do start up sveta. 

Izobraževanje v živo

Druga faza bo potekala v živo in bo omogočala udeležencem, da zaključijo spletno učenje s strokovnjaki in mentorji iz podjetniškega sveta. Druga faza bo potekala na štirih evropskih univerzah in sicer na Univerzi v Ljubljani v Sloveniji, Univerzi v Perugi v Italiji, Univerzi v Kantabriji v Španiji in Univerzi Nova v Lizboni na Portugalskem. Usposabljanja v živo se bo udeležilo okrog 90 udeležencev. 

Med usposabljanjem bodo udeleženci lahko razvijali svoje kompetence na različnih področjih podjetništva in spoznavali podjetniško okolje. 

Za več informacij prosim obiščite spletno stran:eblues.eu