Povpraševanje pošljite na oz. kontaktno osebo za posamezno področje.

umetnost01

AKADEMIJA ZA GLASBO
AKADEMIJA Z GLEDALIŠČE, FILM, IN TELEVIZIJO
AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST IN OBLIKOVANJE

 

 

AKADEMIJA ZA GLASBO

Akademija za glasbo deluje na področjih: humanistika in umetnost.

Akademija za glasbo izvaja pedagoško in umetniško dejavnost na področju glasbe. Vsako leto prireja več kot 100 koncertnih dogodkov, ki so lahko gospodarstvenikom tudi priložnost za gostiteljstvo poslovnih partnerjev. Prav tako lahko ansambli, komorne skupine ali solisti  nastopijo na različnih promocijskih dogodkih. Akademija za glasbo odlično sodeluje s slovenskimi javnimi kulturnimi zavodi in ima bogato razvejano mednarodno dejavnost.

Kontaktna oseba: red.prof. Matjaž Drevenšek ().

AKADEMIJA ZA GLEDALIŠČE, RADIO, FILM, IN TELEVIZIJO

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo je bila ustanovljena leta 1945 in je edina visokošolska institucija v Sloveniji, ki izobražuje na področju gledališča in filma. Pedagoški proces tako na dodiplomski kot tudi na podiplomski stopnji je vezan na umetniško in raziskovalno delo ter temelji na individualnem pedagoškem delu. Poleg razvijanja študentovih praktičnih spretnosti in tehnik ponuja akademija tudi široko paleto akademskega znanja. Učitelji na akademiji so vodilni strokovnjaki in raziskovalci s področja gledališča, radia, filma in televizije, ki jih pri uresničevanju svojega pedagoškega, raziskovalnega, umetniškega in javnega dela poleg strokovne odličnosti vodijo tudi akademska in ustvarjalna svoboda, avtonomnost in humanizem.
Akademijo sestavljajo trije oddelki – Oddelek za gledališče in radio, Oddelek za film in televizijo, Oddelek za dramaturgijo in scenske umetnosti – ter Center za teatrologijo in filmologijo. Na oddelkih se odvija pedagoška dejavnost v okviru štirih področij študija: dramska igra, gledališka režija, film in televizija ter dramaturgija, medtem ko je osnovna dejavnost Centra za teatrologijo in filmologijo zbiranje ter hranjenje informacij in dokumentacije s področja gledališča, radia, filma in televizije. Center upravlja obsežni fond knjig in drugega vizualnega gradiva, prav tako pa izvaja tudi raziskovalne projekte s področja uprizoritvenih umetnosti in avdiovizualnih medijev.
Študenti akademije vsako leto predstavijo svoje delo v obliki številnih gledaliških produkcij, kratkih filmov in televizijskih dram, ki so odprte za javnost; filmi, ki jih režirajo naši študentje, so običajno prikazani tudi na javni televiziji. Študenti se redno udeležujejo domačih in tujih gledaliških ter filmskih festivalov.
Vse dodatne informacije so dostopne na spletni strani akademije: https://www.agrft.uni-lj.si/sl. Kontakt: .
 

 

AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST IN OBLIKOVANJE

Ponuja umetniško in načrtovalsko produkcijo na področjih likovne umetnosti in oblikovanja ter druge usluge in dela za aktivnosti, ki potrebujejo znanja in spretnosti akademije. Poleg tega njena restavratorska stroka ponuja usluge in dela s področja restavriranja in konserviranja likovnih del.

Akademija ponuja storitve na naslednjih področjih: