Skoči na vsebino

Doktorski študijski programi

BIOMEDICINA
Ostale informacije

OBVESTILA:

 • Aktualne informacije Doktorske šole UL

 • Lepo vabljeni na tečaj farmakogenetike ESHG Pharmacogenetics Course”, ki bo potekal od 22. do 24. septembra 2022 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.

  Namen tečaja je zagotoviti najnovejše znanje o farmakogenetiki doktorskim študentom, raziskovalcem, specializantom in specialistom laboratorijske in klinične medicinske genetike in laboratorijske biomedicine, zdravnikom, kliničnim farmakologom in farmacevtom. Program bo vključeval vabljena predavanja, ki bodo podala uvod v področje farmakogenetike in predstavila najnovejše raziskave, pa tudi delavnice, razprave ter kratka predavanja in predstavitve postrov. Program je zasnovan tako, da omogoča pogovor s strokovnjaki s tega področja in nudi udeležencem veliko priložnosti za predstavitev svojega dela.

  Tečaj organizira Laboratorij za farmakogenetiko Inštituta za biokemijo in molekularno genetiko Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Evropskim združenjem za humano genetiko (ESHG). ESHG za sodelovanje na tečaju nudi tudi omejeno število štipendij za mlajše udeležence.

  Udeležba na tečaju se bo priznala kot opravljene obveznosti pri izbirnih predmetih Eksperimentalne metode v farmakogenomiki BM1415 (B3110), Farmakogenetika in osebna medicina BM1415 (B2104), in pri Tematskem sklopu 8: Genetske metode (K-1-538) temeljnega predmeta K-1-500 Temeljni predmet: Raziskave v klinični medicine: Modul 3: Dosežki v kliničnih raziskavah; ocena se bo oblikovala na podlagi oddanega poročila ali seminarske naloge.

  Rok za prijave za štipendije je 25. julij 2022, rok za zgodnjo prijavo pa 5. avgust 2022. 
  Več informacij je na voljo na spletni strani (prijavni obrazec). 
   

 • Vabljeni na prvo delavnico projekta SPRINT za deležnike iz Slovenije, ki bo v četrtek, 21. 4. 2022 od 10.00 do 12.30 ure na spletu. Projekt SPRINT razvija inovativne poti prehoda k bolj trajnostnemu varstvu rastlin, zato bi radi k oblikovanju teh poti povabili tudi vas deležnike. Podrobnejše informacije so dostopne tukaj. Namen delavnice je predstaviti projekt in vas obvestiti o izvedenih aktivnostih in naslednjih korakih. 
  Delavnica je brezplačna. Število udeležencev ni omejeno. 
  Na dogodek se lahko prijavite tukaj: Prijava na delavnico
  Program 1. SPRINT spletne delavnice
    
 • Razpis za podoktorsko izobraževanje v okviru projekta Scientia Fellows II. Študentom Biomedicine posredujemo informacijo o zadnjem razpisu v okviru projekta.

  On behalf of professor Hilde Nebb, vice-dean at our Faculty and the programme Coordinator, we would like to inform you that Scientia Fellows II has just launched its last call – call 4.

  This call, as all previous ones, will be open for application for three months until 30th April 2022. We expect to have results ready by the beginning of July. Since the whole programme is closing with the end of 2024, this time we offer 24-months long incoming fellowships at UiO.

  The list of possible thematic areas, rules of application and Groups that have an opening for international fellows are listed here: Broad thematic areas in Scientia Fellows II - Call 4 - Faculty of Medicine (uio.no)

  Please feel free to spread the word in your channels and network about this opportunity:

 • Fakulteta za medicino Univerze na Reki vabi na 1. kongres doktorskih študentov biomedicine in zdravstva. Osrednje teme bodo biomedicina, klinična medicina, dentalna medicina, javno zdravje in okoljski inženiring.
  Rok za oddajo povzetkov: 4. 4. 2022
  Rok za registracijo: 25. 4. 2022
  Termin kongresa: 19.-20. 5. 2022
  Program in več informacij
   

Predvideni termini sej Programskega sveta Biomedicina v študijskem letu 2021/2022:

14. 10. 2021
17. 2. 2022
21. 4. 2022
9. 6. 2022
25. 8. 2022

Rok za posredovanje vlog in prošenj za obravnavno na seji  je 10 dni pred sejo.