Skoči na vsebino

Nihče ni rekel, da te moram imeti rad (kratki igrani film)

Nihče ni rekel, da te moram imeti rad (kratki igrani film)

Kratki igrani film Nihče ni rekel, da te moram imeti rad je bil kot prvi študijski film v zgodovini Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani uvrščen v selekcijo Cinéfondation, del uradnega programa filmskega festivala v Cannesu. Gre za izjemen mednarodni uspeh, saj so filmske akademije skupno prijavile 1952 del s celega sveta. Komisija je v program uvrstila le 17 izbranih del.  

Matjaž Jamnik je zaključil študij filmske in televizijske režije. Njegov film Nihče ni rekel, da te moram imeti rad je v letih 2019 in 2020 zabeležil vrsto odmevnih mednarodnih festivalskih uspehov.  

Gaja Naja Rojec je zaključila študij filmskega in televizijskega snemanja. Kot direktorica fotografije je pri filmu Nihče ni rekel, da te moram imeti rad oblikovala prepričljivo vizualno podobo, ki v celoti dopolnjuje njegovo dovršeno dramaturgijo.

Kristian Božak Kavčič je zaključil prvostopenjski študij filmske in televizijske montaže. Njegova premišljena montaža je filmu Nihče ni rekel, da te moram imeti rad bistveno pomagala pri razumevanju pripovedi o odnosih v družini.  

(mentor za režijo prof. Miran Zupanič, mentor za snemanje izr. prof. Valentin Perko, mentor za montažo doc. mag. Stanko Kostanjevec)