Skoči na vsebino

Priznanje za posebne dosežke študentk in študentov

Priznanje za posebne dosežke študentk in študentov

Priznanja podeljujemo študentkam in študentom Univerze v Ljubljani za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Študentka Rebeka Pregelj v zadnjem obdobju pod mentorstvom izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst dosega izjemne dosežke in že v študentskih letih uživa profesionalen sloves interpretke. Poleg recitalov in opernih del se aktivno udejstvuje pri stvaritvah sodobne glasbe ter uživa veliko zaupanje skladateljev in organizatorjev.

 

Strahinja Jovanović v času magistrskega študija aktivno sodeluje v več projektih. Odlikuje se s svojim specifičnim analitičnim pristopom, z vrhunsko dodelanimi koncepti ter izjemno vsebinsko in tehnično izvedbo. Zrel avtorski pečat nosi tudi študijski projekt Manifest algoritmizma, ki je v ožjem izboru za prestižno mednarodno nagrado Graphis New talent Award 2023.

 

Študentke Univerze v Ljubljani Patricija Kunstek, Ivana Turnšek, Suzana Kralj z Biotehniške fakultete in Nina Maček z Ekonomske fakultete so kot ekipa s svojim znanjem, zavzetostjo in inovativnostjo prejele več nagrad za izdelek »WiBuBa bar« v konkurenci najuglednejših evropskih univerz. Ideja za granola ploščice je nastala z željo po ozaveščanju pomena prehrane ženske in njenega dobrega počutja v obdobju načrtovanja otroka, nosečnosti in dojenja.

 

Ekipa BauhausSlovenija: Tamara Nunčič, Iva Živković in Davor Žebovec je na mednarodnem študentskem natečaju Bauhaus Campus 2021 v konkurenci 388 elaboratov iz 82 držav prejela 2. nagrado za projekt z nazivom Bauhaus ‒ prostor neskončne ustvarjalnosti. Sodelovanje na tovrstnih natečajih, predvsem pa medsebojno tekmovanje, je odličen pokazatelj znanja, konkurenčnosti in izvirnosti naših študentk in študentov.

 

Nagrado podeljujemo za organizacijo prve doktorske konference programa Humanistika in družboslovje, ki je potekala januarja 2023 in prispevala k interdisciplinarni izmenjavi znanj, izkušenj, omogočila spoznavanje, druženje in medsebojno podporo doktorskih študentov.

 

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi si zasluži priznanje za desetletja delovanja z organizacijo dogodkov, med katerimi še posebej izstopata PRteater in FreeŠn. Organizacija predstavlja pomembno dopolnilo za pridobivanje veščin, mreženje in karierni razvoj študentk in študentov.

 

Jaka Gaal, študent Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, združuje študijske uspehe s športnimi dosežki v karateju. Štiri leta zaporedoma je v disciplini športne borbe »kumite« osvojil naslov mladinskega državnega prvaka. Uspešen je bil tudi na mednarodnih tekmovanjih in je na svetovni lestvici U21 leta 2022 dosegel 17. mesto.

 

Nina Velikajne je magistrska študentka na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani s povprečjem 9,6, zanima pa jo področje analize ritmičnih podatkov. Razvila je orodje RhythmCount v Pythonu za analizo prometa in primerov covida-19. Sodelovala je v nagrajeni raziskavi Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in objavila članek v znanstveni reviji Journal of Computational Science.

 

Lara Nedeljković je gibalno ovirana študentka, ki poleg rednega študija dosega izjemne uspehe v paraplesu. Je članica slovenske paraplesne reprezentance in pleše pod okriljem slovenskega paralimpijskega komiteja. Redno se udeležuje mednarodnih tekmovanj, evropskih in svetovnih prvenstev, kjer tekmuje na najvišji ravni. Je ambasadorka Postani športnik pri Zvezi za šport invalidov Slovenije.

 

Zametki študentske gledališke skupine, ki svoje predstave uprizarja v švedskem jeziku, segajo v leto 2006. Skupina je večkrat sodelovala na prireditvah Oddelka za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Delovanje je v letih 2022‒2023 prispevalo k prepoznavnosti fakultete in univerze s predstavama, ki ju je skupina uprizorila ob praznovanju 50. obletnice lektorata švedskega jezika in ob Dnevu Švedske.

 

Študentke in študenti Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in mladi zdravniki so po dolgem covidnem premoru oživeli tradicijo koncertov Medicinske fakultete. Poleg odličnih bodočih zdravnikov in zobozdravnikov je na Medicinski fakulteti tudi veliko izvrstnih glasbenikov in gledaliških umetnikov.

 

Gašpar Marinič v ospredje svojega oblikovanja postavlja čustva, zgodbo in ročne tehnike – pletenje in kvačkanje. Njegova diplomska kolekcija »Gaymer« je bila samostojno razstavljena v Mali Galeriji Banke Slovenije. Najnovejšo trajnostno kolekcijo pletenih oblačil  je predstavil na modni reviji NTF »Dotik.Objem.Poljub.« v Cukrarni. Sodeloval je tudi v skupinskem projektu Agripina (2022).

 

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je letos zasedla 2. mesto regionalnega finala svetovnega tekmovanja iz poznavanja prava Evropske unije, European Law Moot Court. Sodelujoči so se od septembra lani pripravljali pod mentorstvom izr. prof. dr. Ane Vlahek in nekdanjih odličnih tekmovalcev, študentov Walterja Maja Vidmarja, Žane Lapajne in Mashe Korošec.

 

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je leta 2022 na tekmovanju iz poznavanja prava Evropske unije, Central and Eastern Europe Moot Competition, v Budimpešti dosegla 1. mesto. Tekmovanje organizira British Law Center v okviru dobrodelne izobraževalne ustanove Juris Angliae Scientia pod pokroviteljstvom Sodišča Evropske unije in Centra za evropske pravne študije Univerze v Cambridgeu.