Datum objave: 16.09.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na dogodek FALLING WALLS LAB 2016 LJUBLJANA, ki bo v četrtek, 22. septembra 2016 ob 13. uri, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani

Na dogodku, odprtem za javnost, bomo lahko slišali in videli prebojne ideje leta 2016. Predstavitve idej bodo ocenjevali člani ugledne komisije, predstavniki gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Komisija bo najprej izbrala tri najboljše ideje in izmed njih zmagovalno. Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale, ki bo 8. in 9. novembra 2016 v Berlinu.

Program dogodka je na voljo tukaj.
Več informacij na:
Spremljate nas lahko tudi prek Facebook strani Falling Walls Lab Ljubljana.

Se vidimo!
 

Falling Walls Lab je serija neprofitnih znanstvenih konferenc, ki si prizadeva za izgradnjo in spodbujanje interdisciplinarnih povezav med mladimi raziskovalci. Falling Walls Lab je projekt sodelovanja med Falling Walls fundacijo, globalnim managersko-svetovalnim podjetjem AT Kearney (ustanovni partner) in Festo, svetovnim dobaviteljem pnevmatske in električne tehnologije za avtomatizacijo (globalni partner). 

 

prva.pngAna Petrić
A.T. Kearney

Ana Petrić je managerka v globalnem svetovalnem podjetju A.T. Kearney in del ekipe strokovnjakov za jugovzhodno Evropo. Je specialistka za korporativne strategije, prodajo in operativno prestrukturiranje. Svetuje vodilnim podjetjem v regiji in vodi številne projekte, pri čemer se osredotoča na področje telekomunikacij, industrijo in sektor potrošnih dobrin. Preden se je pridružila ekipi svetovalcev v A. T. Kearneyju, je Ana Petrić pridobila naziv doktorica znanosti s področja telekomunikacij na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Zagrebu.

 

 

 

leban.pngMarijan Leban
Univerza v Ljubljani

Marijan Leban je vodja univerzitetne službe za raziskave, razvoj in intelektualno lastnino Univerze v Ljubljani. Služba, ki jo vodi, koordinira nacionalne raziskovalne projekte in programe ter upravlja z izumi, ki so plod raziskovalnega dela na univerzi. Pred zaposlitvijo na rektoratu Univerze v Ljubljani je bil Marijan Leban raziskovalec v okviru EU projektov na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kje je pridobil tudi naziv doktor znanosti s področja elektrotehnike.

 

 

 

 

hoznak.pngLidija Honzak
Ljubljanski univerzitetni inkubator

Lidija Honzak je direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, kjer s sodelavci ustvarja okolje za razvoj start-upov, ki so uspešni tudi v mednarodnem merilu. Je izkušena managerka, saj je vzpostavila in uspešno vodila tudi Javni sklad AdFutura, kasneje tudi Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije. Doktorirala je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Po doktoratu je ubrala raziskovalno pot in se kasneje preizkusila tudi v podjetništvu.

 

majdic.pngGregor Majdič
Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gregor Majdič je redni profesor na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, in na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Doktoriral je na Medicinski fakulteti Univerzi v Edinburghu na Škotskem. Gregor Majdič je objavil več kot šestdeset znanstvenih člankov v mednarodnih znanstvenih revijah in o svojem znanstvenem delu predaval na različnih univerzah v Evropi, ZDA ter na Japonskem in Kitajskem. Je tudi soustanovitelj spin-out podjetja Animacel, ki je bilo eno prvih podjetij na svetu, ki je ponudilo zdravljenje z matičnimi celicami v klinični veterinarski praksi, za razvoj zdravljenja z matičnimi celicami v veterinarski medicini pa je prejel več nagrad za inovativnost.

 

 

cebular.pngAndrej Čebular
Festo

Andrej Čebular je univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Kot mladi raziskovalec iz gospodarstva zaključuje doktorski študij na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. Večino poklicne kariere je opravljal kot vodja vzdrževanja in projektov v podjetju Mikroiks, d .o. o, kjer je sodeloval pri načrtovanju in izvedbi avtomatizacije proizvodnih linij za izdelavo biomedicinskih pripomočkov. Trenutno je zaposlen kot svetovalec na področju električne avtomatizacije pri podjetju Festo, d. o. o. Skupina Festo (Festo Group) je vodilni dobavitelj tehnologije za avtomatizacijo po vsem svetu in ponudnik rešitev za tehnično izobraževanje. Kot globalno usmerjeno in neodvisno družinsko podjetje s sedežem v Nemčiji, je postalo vodilno podjetje v panogi v zadnjih petdesetih letih, prav zaradi svojih inovacij in pristojnosti pri reševanju problemov v vseh vidikih avtomatizacije tovarn in procesov.