Datum objave: 26.09.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Le še teden dni nas loči do prvega študijskega dne. Tradicionalno ga na Univerzi v Ljubljani v okviru dogodka Pozdrav brucem praznujemo na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze.  V ponedeljek, 3. oktobra 2016,  vas ob 16. uri, na enem najlepših trgov v Ljubljani, čaka zanimivo in predvsem družabno doživetje.

Na odru boste lahko spremljali bogat program, v katerem se bodo prepletali glasba, ples in petje. Nastopili bodo Tilen Artač, mažorete Laško, Jernej Kozan, Akademska folklorna skupina France Marolt, plesni par Daniil Volkov in Ekaterina Novikova, maestro Anton Volkov in Anja Furlan, Trombone Connection Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Marina Mårtensson Trio.

Med 16. in 20. uro bodo na svojih stojnicah članice Univerze v Ljubljani na zanimiv način predstavljale študijske programe in obštudijske dejavnosti. Kar 14 kulturnih organizacij bo študentom Univerze v Ljubljani razdeljevalo brezplačne vstopnice za oglede njihovih predstav in razstav. Število vstopnic je omejeno. 

Novost letošnje prireditve je foto stojnica, kjer se boste lahko s prijatelji fotografirali in fotografijo vzeli domov za spomin na prvi študijski dan. Pridružilo se nam je tudi društvo AIESEC, v katerem mladi prek praktičnih izkušenj in izmenjav pridobivajo vodstvene sposobnosti in tako spreminjajo svet. Pripravili bodo prav posebno nagradno igro, v kateri bodo šestim srečnim izžrebancem podarili možnost za odhod na AIESEC prakso v tujino.

Na slavnostnem odprtju študijskega leta 2016/2017 z začetkom ob 17. uri bodo prisotne, še posebej bruce, nagovorili rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Jan Kukovec. Prisotni bodo tudi dekani vseh 23 fakultet in treh akademij Univerze v Ljubljani.

Dogodek se bo predvidoma ob 20. uri zaključil s koncertom glasbene skupine CoverLover. Najbolj vztrajni lahko druženje nadaljujete na žuru dobrodošlice Študentskega kampusa.

 

Vljudno vabljeni!

Odštevamo! Prihaja dogodek Pozdrav brucem 2016.Odštevamo! Prihaja dogodek Pozdrav brucem 2016.