Datum objave: 27.07.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V sredo, 4. oktobra 2017 ob 14. uri, bomo organizirali sprejem za tuje študente, vpisane v študijske programe Univerze v Ljubljani. Tuji študenti bodo lahko iz prve roke izvedeli uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani ter o življenju v Ljubljani in Sloveniji ter se srečali z nekaterimi predstavniki za tuje študente z akademij in fakultet Univerze v Ljubljani. 

V prvem delu sprejema se bodo seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, možnostmi štipendiranja, subvencionirane prehrane in prevoza ter bivanja v študentskem domu. Sledila bo predstavitev kariernega svetovanja, tutorstva, obštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih za študente organiziramo na Univerzi v Ljubljani.

 V nadaljevanju bodo prejeli podrobnejše informacije v zvezi z Letom Plus, v sklopu katerega bodo pridobili jezikovne in druge spretnosti ter strokovna znanja z izbranih študijskih področij.  Seznanili se bodo s kulturo, zgodovino in ustavno ureditvijo v Sloveniji in se preizkusili v znanju slovenščine.