Datum objave: 03.10.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na prvi oktobrski ponedeljek je letošnja generacija brucev največje in najstarejše univerze v Sloveniji v okviru tradicionalnega dogodka Pozdrav brucem vstopila v študijsko leto 2017/2018. Ob začetku novega življenjskega obdobja so jih nagovorili predsednik Upravnega odbora Univerze v Ljubljani prof. dr. Borut Božič, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Matej Drobnič, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in novi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič.  

V študijskem letu 2017/2018 je na Univerzo v Ljubljani vpisanih več kot 35 tisoč študentov, med njimi okoli osem tisoč brucev. Tujcev, ki se na Univerzo v Ljubljani vpisujejo prvič, je okoli petsto. Na vseh treh stopnjah študija jih bo sicer letos skupno vpisanih dobrih dva tisoč. Končni podatki o številu vpisanih študentov bodo znani konec oktobra 2017. 

Bruce Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu je med 16. in 20. uro čakalo zabavno in družabno popoldne, kjer so ob pestrem glasbeno-plesnem programu (nastopili so Artifex, Nipke, Cubana Ljubljana, AFS France Marolt, Nika Zorjan, BQL in Dekliški pevski zbor Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani) lahko pridobivali dodatne informacije  o študiju in obštudijskih dejavnostih na stojnicah vseh 23 fakultet in treh akademij Univerze v Ljubljani. 

Ob 17. uri so oder prireditve zavzeli dekani fakultet in akademij Univerze v Ljubljani, njeni prorektorji, glavni tajnik, predsednik Upravnega odbora, predsednik Študentskega sveta, župan Mestne občine Ljubljana in novi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, ki je slavnostno odprl študijsko leto 2017/2018. Dogodek se je zaključil s koncertom glasbene skupine Xequtifz, najbolj vztrajni pa so druženje lahko nadaljevali na žuru dobrodošlice Študentskega kampusa. 

 

Avtor fotografij je Foto studio NORA, d. o. o. Več fotografij si lahko ogledate tukaj.