Datum objave: 08.06.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Karierni centri Univerze v Ljubljani v tednu od 27. do 31. 8. 2018 organizirajo poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«. Namen poletne šole je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, da prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske in karierne poti.

Samo Univerza v Ljubljani nudi več kot 360 prvostopenjskih študijskih programov in enovitih študijskih programov (od tod tudi ime poletne šole), zato je za marsikaterega dijaka odločitev za posamezen študij precej težka. Udeleženci poletne šole bodo v dopoldanskem času spoznavali svoje interese, sposobnosti in orodja za lažje sprejemanje odločitev za študij. V nadaljevanju bodo lahko obiskali katero od dvanajstih sodelujočih članic, popoldne pa obiskali podjetja oziroma organizacije z različnih strokovnih področij, kjer se bodo seznanili z nekaterimi, tudi manj znanimi, poklici in izzivi dela v prihodnosti. Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete, potrebna je predhodna prijava 

Poletna šola je izbirnega tipa, kar dijaku omogoča, da si program prilagodi po svojih željah in se prijavi na tiste delavnice, fakultete/akademijo ali podjetja/organizacije, ki so zanj zanimivi (prijava). 

Več informacij o poletni šoli najdete tukaj.

Aktivnost sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 ere