Datum objave: 09.11.2018

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza v Ljubljani bo prihodnje leto ob svoji stoletnici postavila poseben objekt, v katerem bodo predstavljene najbolj zanimive stvaritve naše Univerze. Ker bomo na ogled postavili in povezali znanje vseh naših članic, želimo, da pri oblikovanju ideje sodelujemo študenti, strokovni sodelavci, raziskovalci in pedagogi različnih strok. Zato študenti, predvsem tisti iz višjih letnikov, vabljeni na celotedensko intenzivno interdisciplinarno delavnico za nabor idej izgradnje prostora znanja ob stoletnici Univerze v Ljubljani. Delavnica bo potekala od srede, 5. decembra, do srede, 12. decembra 2018, v središču Ljubljane. 

V sklopu interdisciplinarnega projekta izgradnje prostora znanja ob stoletnici največje in najstarejše univerze v Sloveniji bomo zasnovali, načrtovali in postavili novo mestno in univerzitetno informacijsko točko ter srečevališče. Prostor bo obiskovalcem prikazal in ponudil v preizkus najbolj zanimive znanstvene, humanistične in umetniške stvaritve, ki nastajajo na Univerzi v Ljubljani (UL). Postavili ga bomo na izpostavljenem javnem prostoru v središču Ljubljane. Obiskovalcem bo predvidoma na voljo od septembra 2019 do aprila 2020, ob zaključku dogodkov ob stoletnici UL pa ga bomo prestavili na drugo lokacijo. 

Namen projekta izgradnje demonstracijskega prostora ob stoletnici UL, ki jo obeležujemo prihodnje leto, je povezovanje znanj, ki jih razvijamo.  Zato je pomembno, da v procesu njegovega nastajanja in obstoja sodelujemo vsi;  študenti, strokovni sodelavci, raziskovalci in pedagogi različnih strok.  Širši javnosti želimo sporočiti, da s sodelovanjem, izmenjavo znanja in preseganjem miselnih rutin oblikujemo konkretno vizijo prihodnosti, s poudarkom na inovacijah in novih tehnologijah, a s spoštljivim odnosom do narave, družbe in okolja. 

Prostor bo oblikovan kot večnamenski prostor za razstavljanje, prireditve, predavanja, srečevanja in druženja. Z vsebinsko zasnovo bo vabil k razmišljanju in izmenjavi idej. Bo kraj srečevanja in druženja strokovnjakov, študentov, prebivalcev in obiskovalcev mesta. Bo kraj spoznavanja novih tehnologij, izsledkov v znanosti, dosežkov v humanistiki in umetnosti. 

Prijave na intenzivno sedemdnevno celodnevno interdisciplinarno delavnico sprejemamo do srede, 28. novembra 2018, na elektronski naslov . 

Ob prijavi obvezno navedite:

ime in priimek,
fakulteto ali akademijo, ki jo obiskujete,
letnik študija,
kontaktni e-naslov. 

Dragi študenti, vabljeni k sooblikovanju prostora znanja.