Datum objave: 12.12.2019

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je študentom Univerze podelil svečane listine za izjemen študijski uspeh. Prejemniki priznanj predstavljajo najuspešnejše študente svoje generacije.

 »Danes ste tukaj zbrani študentke in študenti, ki dosegate najvidnejše uspehe vaše generacije. Vaši študijski dosežki presegajo običajno študijsko delo, nekateri že beležite mednarodne objave vaših del, ste uspešni tekmovalci na mednarodnih tekmovanjih ali celo zmagovalci. Želim si, da vaša želja po učenju in raziskovanju ne bi nikoli usahnila. Posebna zahvala gre vašim mentoricam in mentorjem, ki so v vas prepoznali posameznike, ki želijo doseči več, kot se od njih pričakuje. Posvetili so vam svoj čas in vam nedvomno predali veliko svojega znanja in izkušenj,« je v uvodnem nagovoru dejal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič. Ker so prejemniki priznanj med najboljšimi študenti Univerze v Ljubljani, je rektor izrazil željo, da bi vsaj nekateri od njih karierno pot nadaljevali na Univerzi in tako pripomogli, da bi ta postala še bolj odlična raziskovalna ustanova.

Za takšno karierno pot se je odločila slavnostna govornica mag. Anka Slana Ozimič, ki je zaposlena na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in magistrica kognitivne znanosti, na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani pa zaključuje doktorski študij biomedicine iz nevroznanosti. »Okrašene ulice, polne dobrovoljnih obrazov, naznanjajo, da smo tik pred vstopom v novo leto, v novo desetletje – prelomnica, ki nas spominja na to, v kako vznemirljivem času živimo! Na eni strani se sprašujemo, kako zagotoviti preživetje nas in našega planeta, na drugi strani pa smo tik pred tem, da bomo osvajali druge planete. Strokovni in znanstveni dosežki morda še nikoli doslej niso bili postavljeni pred takšen izziv. Potrebujemo uspehe najrazličnejših strokovnjakov, ki bodo znali prepoznati prava vprašanja današnjega časa in si prizadevali ukrepati na najrazličnejših področjih, ki bodo zagotavljali tako obstoj kot kakovost življenja. In ravno te dni, ko Univerza v Ljubljani obeležuje 100 let svojega obstoja, vstopate v to zgodbo o uspehih in dosežkih tudi vi, dragi prejemniki priznanj. Ponosni smo, da ste svoje prve korake k akademski odličnosti naredili prav pod okriljem Univerze v Ljubljani, in s tem prispevali majhen košček tudi za razvoj naše države, oblikovanje narodne zavesti in uveljavljanje naše univerze v mednarodnem prostoru,« je mag. Slana Ozimič sporočila mladim prejemnikom priznanj.

Fotoutrinke s podelitve si lahko ogledate tukaj.

Avtor vseh fotografij je Foto studio NORA.

Prejemniki priznanj za najboljše študijske dosežke Univerze v Ljubljani za leto 2019 so:

Rok Malovrh, akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani
dr. Marko Budler, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
Héctor Ricardo Rodríguez Antúnez, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
Klara Žbontar, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
Bojan Šuštar, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani
Žiga Jurij Urlep, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani
Klemen Pevec, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani
Špela Tomšič, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani
Žiga Krajnik, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani
Lenart Treven, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani
Luka Kolar, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani
Matic Može, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani
Domen Gril, Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani
Petruša Borštnar, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Nina Čuk, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Nika Bedek, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani
Natalija Jeraj, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani
Vida Jurečič, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani
Lora Briški, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani
Klemen Kreča, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani
Maja Hvalec, Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani