Datum objave: 18.06.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Stoletnica Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani je priložnost za premislek o preteklem delovanju in njenem današnjem poslanstvu tako v stroki kot v družbi. Fakulteta je v okviru praznovanja stoletnice študija arhitekture v Ljubljani v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma 10. marca 2020 otvorila razstavo, posvečeno stoletju študijskih del, nastalih na fakulteti.

Po razstavi Mladi smo in živi, ki bo na ogled še do 31. julija 2020, se bo možno v prihodnjih tednih sprehoditi ob vodstvih in zgodbah profesorjev in profesoric Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani ter priznanih arhitektov in arhitektk, urbanistov in urbanistk, ki so tudi s svojimi študijskimi in mentorskimi projekti udeleženi na razstavi.

Po razstavi bodo vodili izr. prof. Domen Fras, doc. Rok Žnidaršič, prof. mag. Peter Gabrijelčič, Andrej Hrausky, dr. Miloš Kosec, doc. mag. Polona Filipič, doc. Aleksander S. Ostan in asist. Katarina Čakš. Z obiskovalci bodo delili svoje zgodbe o študiju in vlogi fakultete na njihovi poklicni poti in v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Urnik vseh vodstev lahko spremljate na spletni in Facebook strani Cankarjevega doma in na Facebook strani Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Brezplačne vstopnice za udeležbo na vodstvih lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma, število mest na posameznem vodstvu je omejeno.

Na voden ogled se lahko prijavite na , kjer so vam na voljo tudi za vsa vprašanja v zvezi z organizacijo vodstev za zaključene skupine.

 

Mladi smo in živi