Datum objave: 10.09.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Znanstvenik in uspešen podjetnik ima za vse tiste, ki se na svojo podjetniško pot šele odpravljajo, naslednje nasvete: izhajajte iz trga in ne iz produkta, jejte temno čokolado in poiščite partnerje, ki so v poslu že veliko časa in vas bodo znali pravilno usmeriti.

Oglejte si video posnetek navdihujočega pogovora z direktorjem in soustanoviteljem podjetja Cosylab na dogodku »Od raziskovalca do podjetnika«, ki sta ga v okviru Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani organizirala Pisarna za prenos znanja UL in Ljubljanski univerzitetni inkubator.

Dr. Mark Pleško, mednarodno aktiven podjetnik, znanstvenik in strasten premagovalec ovir, nam je predstavil svojo izjemno pot od doktorja znanosti, raziskovalca in direktorja uspešnih podjetij (poleg Cosylaba še Tehnodroma in Letrike Sol), skupaj z nepogrešljivimi spoznanji in modrostmi, ki so potrebne za prodor na trgu. Pridobite ključne informacije za uspeh na raziskovalno-podjetniški poti in odkrijte, kaj vse se skriva za njegovim motom: »Misli drzno, delaj trdo, bodi skromen in uživaj življenje.«

Pisarna za prenos znanja – Znanje je nalezljivo