Datum objave: 16.09.2020

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Z veljavnim Odlokom o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni covid-19 se za osebe, ki vstopajo v Slovenijo iz držav ali administrativnih enot držav, ki so na seznamu epidemiološko nevarnih držav (rdeči seznam), ali imajo v teh državah stalno ali začasno prebivališče, odredi karantena za obdobje desetih dni.

Opozorjeni smo bili, da nekateri tuji študenti iz držav z rdečega seznama v Slovenijo pripotujejo z letalom prek letališč držav z zelenega seznama in najavijo tranzit do Slovenije v istem dnevu, zato jim tuje oblasti ne izdajo karantenske odločbe. Prav tako študentu ni izdana karantenska odločba ob vstopu v Slovenijo. V takih primerih mora študent ob prihodu v Ljubljano o tem obvestiti policijo ali zdravstveno inšpekcijo, saj mu lahko izdajo karantensko odločbo tudi v notranjosti Slovenije.

Vse študente prosimo za spoštovanje vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni covid-19, torej tudi spoštovanje desetdnevne karantene (rdeči seznam). Vse informacije glede namestitve v času karantene najdete tukaj.

Informacije o omejitvah in ukrepih na mejah ob vstopu v Slovenijo so dostopne na: