Datum objave: 18.03.2021

Kategorija: Eutopia

Pred nami je tretji teden zveze EUTOPIA, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani. Tokrat ga organizira Univerza v Göteborgu, in sicer med 12. in 16. aprilom 2021. Vabljeni k udeležbi na seminarjih, delavnicah in drugih dogodkih.

Univerza v Göteborgu se veseli organizacije tretjega spletnega tedna zveze EUTOPIA, ki bo potekal od 12. do 16. aprila 2021. Teden bo poln delavnic in seminarjev o različnih temah, pomembnih za študentke in študente, raziskovalke in raziskovalce, učiteljice in učitelje ter vse sodelavke in sodelavce v zvezi in zunaj zveze. Dogodek je odlična priložnost za mreženje, obetajo pa se tudi zabavne dejavnosti.

Da se boste lažje odločili, na katerih dogodkih boste sodelovali, vam že zdaj na kratko predstavljamo program, ki pa še ni dokončen. Vsak dan bo posvečen eni temi, ki je pomembna za zvezo EUTOPIA. V njej poleg Univerze v Ljubljani in Univerze v Göteborgu, ki organizira tokratni teden, sodelujejo še Vrije Universiteit Brussel, CY Cergy Paris Université, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni in Univerza v Warwicku.

Ponedeljek, 12. aprila, bo v celoti namenjen vključevanju. Popotovanje skozi teden zveze EUTOPIA bomo začeli z otvoritvijo, ki bo potekala od 11.00 do 12.00 po srednjeevropskem času. Popoldne bomo govorili o vključevanju v visokem šolstvu in prilagajanju sistema študentkam in študentom.

Torek, 13. aprila, bo v celoti namenjen izobraževanju. Zjutraj boste lahko spoznali inovativen izobraževalni model zveze EUTOPIA. Popoldne bo v okviru študentskega foruma zveze EUTOPIA potekal pogovor o študentski viziji zveze. V torek popoldne bo potekala prva od dveh poldnevnih delavnic o avtonomiji in integriteti univerze, ki je del regionalnega sodelovanja med zvezo EUTOPIA in institucijami na Zahodnem Balkanu. Drugi del bo potekal v sredo zjutraj.

V sredo, 14. aprila, bo poudarek na lokalnem in globalnem sodelovanju. Ste študentka/študent in se sprašujete, zakaj bi bili del zveze EUTOPIA? Pridružite se živahni okrogli mizi študentk, študentov in strokovnjakinj, strokovnjakov, ki bodo raziskovali koristi in sinergije, ki jih lahko prinesejo mednarodne mreže, kot je zveza EUTOPIA. Ali je digitalizacija družbene vloge novinarstva primer ustvarjalnega uničenja ali le uničenja? To je vprašanje, ki bo obravnavano na srečanju v sredo popoldne.

V četrtek, 15. aprila, bo poudarek na raziskavah. Ukvarjali se bomo s povezavami med izobraževanjem in raziskavami, dve srečanji pa bosta namenjeni vprašanjem trajnostnosti. Ste raziskovalka/raziskovalec in se sprašujete, kaj vam lahko partnerska mreža zveze EUTOPIA ponudi? Udeležite se našega popoldanskega srečanja za raziskovalke in raziskovalce, kjer boste izvedeli več o priložnostih v okviru zveze EUTOPIA.

V petek, 16. aprila, vabljeni na zaključno slovesnost tedna EUTOPIA, ki bo potekala med 12. in 12.30 uro. Med drugim bodo objavljeni zmagovalci fotografskega natečaja, ki je namenjen vsem zaposlenim ter študentkam in študentom članic zveze EUTOPIA.

Skozi teden boste lahko spoznali, da sodelovanje v okviru zveze EUTOPIA presega akademski svet, pa tudi evropske meje.

Program in informacije glede prijave so objavljeni na spletni strani Univerze v Göteborgu, namenjeni tednu zveze EUTOPIA.

Pridružite se nam na skupnem popotovanju!