Datum objave: 02.06.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Uporaba pesticidov predstavlja tveganje za zdravje ljudi in okolja, saj nedavne ugotovitve raziskav kažejo na povezavo med izpostavljenostjo pesticidom in povečanim tveganjem za zdravstvene težave, vključno s Parkinsonovo boleznijo, reproduktivnimi in razvojnimi težavami ter rakom. Ob tem imajo vpliv tudi na zdravje tal, kakovost voda in biotsko raznovrstnost. Več preberite v naših Raziskovalnih novicah.

Vabilo k sodelovanju v raziskavi

V raziskavo bodo vključeni tudi sosedje kmetij in splošni potrošniki. V kolikor bi se v raziskavo radi vključili tudi vi (potrošniki) in preverili vašo izpostavljenost pesticidom in vaše zdravje je sedaj čas, da se prijavite. Konec junija 2021 bomo namreč izvedli obširno jemanje vzorcev (krvi, urina, blata in nosne sluznice). Prijavni obrazec za sodelovanje v raziskavi je na voljo na tej povezavi: https://form.jotform.com/211511896051350. Prijave sprejemamo do 15. junija 2021. Število prostih mest je omejeno mest 24.

Deležnike iz ministrstev, podjetij, interesnih združenj in nevladnih organizacij vabimo, da se pridružijo projektu SPRINT z deljenjem svojih izkušenj. Prijava preko povezave: http://eepurl.com/hwZtUD.

Wageningen University and Research organizira spletni dogodek za deležnike, ki bo v torek, 22. junija 2021 ob 15.00. Več informacij in dnevni red so na voljo na teh povezavah (meeting invitationagenda). Na dogodek se prijavite na tej povezavi - VPIŠI SE.