Datum objave: 04.06.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Praktična delavnica o identifikaciji in zaščiti intelektualne lastnine je namenjena raziskovalkam, raziskovalcem in študentkam, študentom s področja ved o življenju. Za vse tiste, ki ste jo zamudili, je na voljo video posnetek.

26. maja 2021 je potekala izobraževalna spletna delavnica za vse, ki se pri svojem raziskovalnem delu srečujete z vprašanji in izzivi pravnega varstva intelektualne lastnine in iščete praktične nasvete, kako se lotiti patentiranja ali drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Zahtevana stran/sekcija vsebuje elemente, ki za delovanje potrebujejo uporabnikovo soglasje za shranjevanje piškotkov (vdelane youtube, facebook video vsebine...).

Udeleženke in udeležence je nagovoril dr. Carsten Prusko, izkušen patentni zastopnik s področja zaščite medicinskih inovacij, ki že vrsto let deluje v priznani nemški patentni družbi Zacco. Prenos znanja na Univerzi v Ljubljani in postopek prijave ter zaščite intelektualne lastnine pa sta predstavili Urša Jerše in Gabriela Droga Mazovec iz Pisarne za prenos znanja UL. Delavnico je v svojem pozdravnem nagovoru podprla tudi prof. dr. Nataša Poklar Ulrih, dekanja Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Vas zanima več o pravnem varstvu in komercializaciji intelektualne lastnine? Oglejte si 10 korakov, ki vas bodo pripeljali od ideje do trga.

Inovator.si? je organizirala Pisarna za prenos znanja v sodelovanju z Veterinarsko fakulteto in Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani.