S projektom Srčna UL, ki ga izvajamo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, za študentke in študente v stiski smo do 30. avgusta 2021 zbrali 10.313,20 €. Zbiranje sredstev še poteka, nedavno pa smo tudi že odprli razpis za dodelitev finančne pomoči, na katerega se lahko prijavijo študentke in študenti Univerze v Ljubljani. Dostopen je na spletni strani Srčna UL (zavihek Če potrebuješ pomoč).

Datum objave: 02.09.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Kdo lahko zaprosi?

Za pomoč lahko zaprosijo študentke in študenti Univerze v Ljubljani, z veljavnim statusom v študijskem letu 2020/2021, ki so se znašli v stiski in izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • so mlajši od 26 let, starši oziroma skrbniki (če jih imajo) pa jih težko vzdržujejo, saj imajo prenizke dohodke,
  • so starejši od 26 let, doseženi prihodki pa niso zadostni za osnovno preživetje (lastno ali vzdrževanih družinskih članov). 

Oblika pomoči

Pomoč lahko vsebuje sofinanciranje najemnine in bivanjskih stroškov (celotno ali delno poplačilo stroška), nakup živil in oblačil, študijskega materiala (celotno ali delno poplačilo računa) in/ali študiju namenjene računalniške opreme (celotno ali delno poplačilo računa).

Rok prijave

Razpis je odprt do 15. oktobra 2021

Vnaprejšnje ali kasnejše prijave niso možne.

Več informacij o razpisu, pogojih in načinu prijave

… je objavljenih v razpisu na spletni strani Srčna UL.

Drage študentke in študenti, niste sami. Tudi v teh nenavadnih časih ne. Če ste v stiski in potrebujete finančno pomoč, vas vabimo, da se prijavite na razpis. Vsaka vloga bo obravnavana z najvišjo stopnjo zaupnosti.

Bi radi darovali za študentke in študente v stiski?

Pomagati je mogoče s kratkim telefonskim sporočilom na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 (prispevek 5 EUR) ali SRCNAUL10 (prispevek 10 EUR). Sredstva se lahko nakaže tudi na transakcijski račun ZPMS ali s sklenitvijo donatorske pogodbe. Več.