Datum objave: 28.09.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ker na Univerzi v Ljubljani zaupamo v znanost in odprti dialog, bomo v ponedeljek in torek, 4. in 5. oktobra 2021, oba dneva ob 17. uri, organizirali spletna pogovora z naslovom Dileme o cepljenju. Ponedeljkov pogovor je namenjen predvsem študentkam in študentom, saj bodo sogovorniki študentke, študenti medicine in farmacije, torkov pogovor pa je namenjen vsem na Univerzi v Ljubljani in širši javnosti, saj bodo sogovorniki rektor in prorektorica Univerze v Ljubljani ter profesorica in profesorja Univerze, predstavnica in predstavnika medicinske in pravne stroke. Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana organizira tudi cepljenje za študentke, študente in zaposlene. Več informacij najdete tukaj.

Dileme o cepljenju: študenti študentom, 4. oktober 2021

Na prvem pogovoru – Dileme o cepljenju: študenti študentom – bodo sodelovale študentke in študenti, in sicer:

  • predstavnik projekta Imuno (Javnozdravstveni projekt, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije in združuje študente različnih naravoslovnih fakultet Univerze v Ljubljani. Namen projekta je izobraziti javnost o pomenu cepljenja, ji predstaviti njegovo varnost in učinkovitost ter doseči ustrezno precepljenost populacije.),
  • mladi raziskovalec na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani Jaka Rotman Primec,
  • nekdanji senator in svetnik ŠS UL ter študent laboratorijske biomedicine Jaka Vrevc Žlajpah.

Pogovor bo moderiral novoizvoljeni senator ŠS UL Anžej Tomaž Hvala.

Vabljeni v ponedeljek, 4. oktobra 2021, ob 17. uri. Pogovor bo potekal prek aplikacije ZOOM. Prijavite na naslednji povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/meeting/register/tJwqf-ygpjorHtHSmRGRKc-bC3j3rIfpSSxs. Po prijavi boste na elektronski naslov, ki ga boste navedli v prijavnici, prejeli povezavo do dogodka oz. dogodkov na ZOOM-u.

Dileme o cepljenju: profesorji študentom, 5. oktober 2021

Na drugem pogovoru – Dileme o cepljenju: profesorji študentom – bodo sodelovali rektor UL prof. dr. Gregor Majdič, prorektorica prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat ter profesorica in profesorja UL, predstavnica in predstavnika medicinske in pravne stroke:

  • dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani in profesor za fiziologijo na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • dr. Ksenija Vidmar Horvat, prorektorica Univerze v Ljubljani in profesorica za sociologijo kulture na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • dr. Tatjana Avšič Županc, profesorica za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti,
  • dr. Alojz Ihan, profesor za mikrobiologijo in imunologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani,
  • dr. Saša Zagorc, profesor za ustavno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Vabljeni v torek, 5. oktobra 2021, ob 17. uri. Pogovor bomo prenašali na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani, udeležba bo mogoča tudi prek aplikacije ZOOM. Če želite sodelovati prek aplikacije ZOOM, se prijavite na naslednji povezavi: https://uni-lj-si.zoom.us/meeting/register/tJwqf-ygpjorHtHSmRGRKc-bC3j3rIfpSSxs. Po prijavi boste na elektronski naslov, ki ga boste navedli v prijavnici, prejeli povezavo do dogodka oz. dogodkov na ZOOM-u.

Cepljenje za študentke, študente in zaposlene

Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana organizira cepljenje za študentke, študente in zaposlene. Cepljenje bo potekalo v torek in sredo, 5. in 6. oktobra 2021. Več informacij najdete tukaj.

Dileme o cepljenju

 

Dogodek prek aplikacije ZOOM bosta snemana, udeleženci ne bodo razvidni na posnetku.
Dogodka sta avtorskopravno varovana. Imetnik materialnih avtorskih pravic je Univerza v Ljubljani, zato kakršno koli kopiranje, vključno s snemanjem in shranitvijo v elektronski obliki, razširjanje, spletno objavljanje in druga uporaba, razen dovoljene zasebne rabe, brez predhodnega dovoljenja Univerze v Ljubljani ni dovoljeno.
Organizator dogodkov Univerza v Ljubljani bo dogodek posnel z namenom nadaljnjega informiranja ciljnih skupin o ključnem sporočilu oz. vsebini dogodkov. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Posnetki dogodkov bodo objavljeni na univerzitetnih spletnih straneh, spletni učilnici Kariernih centrov UL in na univerzitetnih družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram. Posnetki se bodo nanašali na dogodka na splošno in iz posnetova ne bo vidnih udeležencev.