Datum objave: 05.10.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki potrebujete pogovor, svetovanje …

Se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija ...), ob katerih se vam porajajo:

  • (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
  • stiske, neprijetna doživljanja,
  • želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
  • potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
  • težave pri doseganje ciljev, težave z motivacijo, ipd.,
  • želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši ...), asertivnosti ...

V psihosocialno svetovalnico ste vabljeni tudi vsi, ki bi želeli z nekom razpravljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo v praksi ... Namenjena je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju ipd.

KJE IN KDAJ?

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene deluje na treh lokacijah:

  • Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani (ob torkih 10.30–12.30 in četrtkih 13.00–15.00),
  • Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani (ob četrtkih 12.00–14.00),
  • Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani (ob četrtkih 12.00–14.00).

V izjemnih primerih, če je otežen ali onemogočen dostop »v živo«, če zbolite ipd., se lahko dogovorite za svetovanje na daljavo. Praviloma izberete tisto lokacijo, ki vam je bližja in tisto svetovalko/svetovalca, s katero niste v nekem drugem odnosu (študijskem, sorodstvenem, prijateljskem …).

KDO SMO?

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani

Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani

Nina Mešl
()

Mojca Šeme
()

Tadeja Kodele
()

Alenka Kobolt
()

Julija Pelc
()

Simona Prosen
()

Tatjana Verbnik Dobnikar
()

Anja Gruden
()

Alenka Kobolt
().

Jana Rapuš Pavel
()

Mija M. Klemenčič Rozman
()

Tomaž Vec
()


Ker smo usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imamo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljamo, da bomo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke, študenti, zaposleni v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnjakom.

Vendar naj poudarimo še enkrat: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, običajnim vprašanjem, razmislekom. V njej se boste pogovarjali neobremenjeno, v miru, s strokovnjakinjo, strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljamo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakinjo, strokovnjakom).

KAKO DO NAS?

Napišete mail tistemu, h kateremu želite priti in se tako dogovorite za termin, ki obema ustreza ali enostavno pridete (kar je manj priporočljivo, saj svetovalec/ka pogosto ni prost/a, se bosta pa dogovorila vsaj za prosti termin). Če slučajno ne morete priti na dogovorjeni termin, vas prosimo, da sporočite svojo odsotnost vsaj nekaj dni prej, da lahko termin izkoristi kdo drug.

Če zaradi zdravstvenega stanja ali zaprtja univerz ne morete priti na svetovanje, se lahko s svetovalkami, svetovalci dogovorite za svetovanje prek Skypea, Zooma ali podobnih orodij. Prosimo pa vas, da se za predvideni termin, način poteka svetovanja in pogoje predhodno dogovorite prek maila.

Vodja svetovalnice: dr. Tomaž Vec, spec. psih. svet.