Datum objave: 04.11.2021

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Pandemija COVID-19 je ob zdravstvenih odprla številne družbene rane. Poglobilo se je nezaupanje v znanost in medicino, okrepilo verovanje v moč besede na družbenih omrežjih, javni prostor je razpadel na mnoge podskupine, ki jih – pogosto ideološko in interesno raznolike – povezujejo nove skupne agende političnega protesta. Vse našteto predstavlja velik izziv in odpira ključno vprašanje: kako misliti demokracijo in demokratični razvoj?

Ker na Univerzi v Ljubljani verjamemo v moč družbene teorije in humanistike, ki lahko ponudi analizo preteklega in smernice za načrtovanje prihodnosti, bomo z gosti odprli vprašanja o možnih poteh in usodi post-pandemičnega okrevanja demokracije. Kaj bi morali biti nujni prvi koraki – za obnovitev zaupanja, za vzpostavitev nove skupne platforme demokratičnega razpravljanja? Kakšna, v tem načrtovanju post-pandemične prihodnosti, bo usoda razuma in racionalnosti?

Pridružite se nam v torek, 9. novembra, ob 17. uri na Youtube kanalu Univerze v Ljubljani in prek aplikacije ZOOM, kjer bo mogoče postavljati tudi vprašanja.

  • prof. dr. Mladen Dolar, profesor na Oddelku za filozofijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani
  • doc. dr. Simona Zavratnik, raziskovalka na Centru za prostorsko sociologijo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani
  • prof. dr. Saša Zagorc, profesor za ustavno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani
  • prof. dr. Ksenija Vidmar Horvat, prorektorica Univerze v Ljubljani in profesorica za sociologijo kulture na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Vljudno vabljeni!

 

Pandemija in demokracija