Datum objave: 03.03.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na več članicah Univerze v Ljubljani zbirajo humanitarno pomoč za ljudi, ki jih je prizadela ukrajinska vojna.

Na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani do srede, 9. marca 2022, zbirajo humanitarno pomoč na Snežniški – avla v pritličju, Aškerčevi – avla v pritličju, Lepi pot – laboratorij za termodinamiko materialov 5A. Zbirajo osebno opremo (oblačila), higienske pripomočke (higienski robčki, plenice, pralni prašek, higienski vložki, univerzalno čistilo, milo, šampon za osebno nego, zobne ščetke, zobne paste …), komplete prve pomoči (material za prvo pomoč), posteljnino (rjuhe, spalne vreče), prehrano (suha ali trajno ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja (moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve-pašteta, ribe, narezek …). Več informacij.

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani vsak dan med 10. in 12. uro v pisarni Povezani EF zbirajo nujne potrebščine za prebivalce Ukrajine: higienske pripomočke, odeje, medicinske pripomočke, topla oblačila, nepokvarljivo hrano in električne generatorje. Več informacij.

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani zbirajo humanitarno pomoč v sejni sobi AP-19. V času uradnih ur se za predajo pomoči obrnite na Judito Goričar (ki ima pisarno ob tej sobi) ali v dekanat, izven uradnih ur pa na recepcijo. V dogovoru oziroma po posvetu s Karitas je bil oblikovan naslednji seznam potrebščin: suha ali trajno in dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja (moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve-pašteta, ribe, narezek …); higienski pripomočki (pralni prašek, univerzalno čistilo, milo in šampon za osebno nego, zobna pasta in ščetke za zobe, higienski vložki); higienski robčki in plenice; voda v plastenkah; oblačila za otroke, bombažna posteljnina, novo spodnje perilo in nogavice; spalne vreče. Več informacij.

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani zbirajo humanitarno pomoč v za to pripravljenih škatlah v preddverju fakultete, in sicer do vključno 8. marca 2022. Zbirajo suho ali trajno in dobro zapakirano osnovno hrano, ki ne potrebuje hlajenja (konzerve, narezek, otroška hrana, testenine, mleko ipd.), higienske pripomočke (pralni prašek, milo in šampon za osebno nego, zobne paste in ščetke, higienski vložki, robčke in plenice), vodo v plastenkah, oblačila za otroke, bombažno posteljnino, novo spodnje perilo in nogavice, spalne vreče in odeje. Več informacij.