Datum objave: 15.04.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V prvem krogu akcije zbiranja pomoči smo zbrali slabih 11 tisoč evrov in tako 13 študentkam, študentom, ki jih je prizadela vojna v Ukrajini, pomagali pri sofinanciranju stroškov najemnine, nakupa študijskih in življenjskih potrebščin, plačilu položnic idr. Takšna pomoč je zanje izredno pomembna, saj je marsikdo zaradi dogajanja v Ukrajini ostal brez osnovnih sredstev za preživetje.

Hvala vsem, ki ste pomagali našim študentkam, študentom v stiski in jih tako v množici ostalih skrbi, vsaj za kratek čas razbremenili finančnih težav. Prejemnice in prejemniki pomoči so vam izredno hvaležni. »Skupaj s starši sem sem vam zelo hvaležen za pomoč. Starši so sicer ostali v Ukrajini, saj želijo pomagati naši državi, vendar je vojna vplivala na njune finančne prihodke, zato mi ne moreta več pomagati. Hvala vam za vso pomoč. Še naprej bom lahko študiral na Univerzi v Ljubljani in bil del družine UL,« pravi eden od prejemnikov pomoči.

Srčna UL se nadaljuje. Pomagate lahko s kratkim telefonskim sporočilom na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 (prispevek 5 EUR) ali SRCNAUL10 (prispevek 10 EUR). Sredstva lahko nakažete tudi na transakcijski račun ZPMS ali s sklenitvijo donatorske pogodbe. Več informacij je na voljo na spletni strani srcna.uni-lj.si.

V prvem krogu akcije Srčna UL pomoč za 13 študentk, študentov