Datum objave: 13.05.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na 2. javno razpravo Rektorske konference RS o visokem šolstvu in družbi znanja

z naslovom »Kako izboljšati kakovost znanosti?«. Četrtek, 26. maja 2022, ob 17. uri,  v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Pogovarjali se bomo o vlogi znanosti  in njenem opolnomočenju v našem prostoru. Vabljeni, da prispevate vprašanja za razpravo. Pošljite jih na elektronski naslov: , do vključno 23. maja 2022. 

Teme razprave bodo vrednotenje raziskovalnega dela, povezovanje raziskovalnih ustanov znotraj Slovenije, njihovo sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja v širše okolje.

Naslovili bomo tudi vprašanja, kako pritegniti slovenske raziskovalke in raziskovalce iz tujine nazaj v Slovenijo ter kako narediti karierne poti v znanosti bolj mikavne za mlade. 

V razpravi bodo sodelovali:

  • prof. dr. Iztok Arčon, dekan Fakultete za podiplomski študij Univerze v Novi Gorici, raziskovalec na Institutu Jožef Stefan;
  • prof. dr. Matevž Dular, prejemnik projekta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani;
  • izr. prof. dr. Darja Fišer, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani;
  • prof. dr. Zdravko Kravanja, dekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.

Javno razpravo bo vodila pisateljica, publicistka, doktorska študentka literarnih ved in novinarka za področje kulture in šolstva Lara Paukovič. 

Prenos javne razprave si boste lahko ogledali tudi na https://vzivo.sta.si/, kjer bo po zaključku razprave dostopen posnetek.

Kako izboljšati kakovost znanosti