Datum objave: 16.06.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je gostil rektorja Univerze v Celovcu prof. dr. Oliverja Vitoucha z delegacijo predstavnikov njihovih fakultet za humanistiko, interdisciplinarne študije in tehnične znanosti. Namen srečanja je bil pogovor o nadaljevanju in krepitvi sodelovanja zlasti na področju študija slovenistike kot tudi na drugih področjih.

Predstavniki celovške univerze so na delovnem pogovoru skupaj s predstavniki Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani iskali rešitve ter načine za spodbujanje študentk, študentov za vključitev na študij slovenistike na Univerzi v Celovcu, predvsem na magistrskem študiju ter spodbujanju izmenjav med univerzama.

Hkrati so potekali tudi pogovori s predstavniki Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani glede možnosti sodelovanju na področju umetne inteligence in kibernetske varnosti. Vzporedno je potekalo tudi srečanje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer so razpravljali o možnostih sodelovanja na področju trajnosti, energetskega prehoda in družbenih spremembah.