Datum objave: 20.06.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Bi radi izvedeli več o interdisciplinarnih raziskavah med umetnostjo in znanostjo? Vljudno vabljeni na Knowledge Bazaar – Inovativno raziskovalno tržnico idej z razstavo umetniških video-reprezentacij izbranih tehnologij iz Univerze v Ljubljani. 21.-24. 6. 2022, Osrednji atrij mestne hiše v Ljubljani. 

Med 21. in 24. junijem bo v okviru projekta Knowledge Bazaar (Eutopia2050) v prostorih osrednjega atrija mestne hiše v Ljubljani na ogled razstava video-reprezentacij izbranih tehnologij iz Univerze v Ljubljani.  Bazar znanja preizkuša možnosti komuniciranja znanosti s pomočjo različnih umetniških praks. Je virtualni prostor, odprt za javnost in namenjen prikazu izbranih inovativnih znanstveno-raziskovalnih rezultatov. Bazar raziskav ne prikazuje na tradicionalen način, temveč nove tehnologije ter inovacije predstavlja v eksperimentalnih, avdiovizualnih oblikah, ki so same po sebi produkt inovativnega umetniškega raziskovanja. 

Dve izbrani tehnologiji iz Univerze v Ljubljani smo preoblikovali v umetniško reprezentacijo dveh ekip študentk in študentov. Ti so na podlagi teoretskih in praktičnih delavnic pod vodstvom mentorjev (doc. dr. Jure Ahtik in Andrej Učakar) ustvarili dva končna izdelka, ki si ju lahko ogledate v sklopu razstave. 21. junija se bomo med 16. in 18. uro vključili tudi v neposredni prenos s prikazom umetniško-znanstvenih projektov ostalih partnerskih univerz zveze Eutopia, ki bo potekal na spletni strani zveze Eutopia. Vse rešitve pa bodo za ogled na voljo tudi na kanalu zveze EUTOPIA na YouTubu.

Knowledge Bazaar