Datum objave: 14.09.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Karierni centri UL 21. in 28. septembra 2022 vabimo na izobraževanje in posvet za tutorje in koordinatorje tutorjev, kjer boste dobili ključne informacije, ki vam bodo v pomoč pri tutorskem delu s študenti. Predstavljene bodo novosti, odgovori na najpogostejša vprašanja, s katerimi se študenti obračajo na tutorje ter različne podporne službe in viri pomoči. Spoznali boste pristope za uspešno delo tutorjev in koordinatorjev tutorjev z novo generacijo študentov, slišali primere dobrih praks ter imeli priložnost, da s kolegi iz drugih fakultet in akademij skupaj kreirate nove ideje in poiščete načine, kako tutorsko delo obogatiti in nadgraditi.

To je eden od redkih dogodkov, kjer se na enem mestu srečate tutorji in koordinatorji tutorjev različnih fakultet. Izkoristite priložnost!

Tutorji, koordinatorji tutorjev in drugi odgovorni za tutorstvo na članicah Univerze v Ljubljani vabljeni k prijavi in udeležbi.

Dogodek

Vsebina in izvajalec

Lokacija

Termin

Prijava

Infoblok za tutorje in koordinatorje tutorjev Kako ravnati v primerih nadlegovanja, nasilja in diskriminacije

Kako vam lahko pomaga Pisarna varuha študentov

Kdo lahko po novem zaprosi za posebni status in status študenta s posebnimi potrebami? Predstavitev novosti

Finančna pomoč za študente v socialno-ekonomski stiski

Kam po pomoč v primeru stiske

Najpogostejša vprašanja tujih in Erasmus študentov ob prihodu v Slovenijo

Najpogostejša vprašanja in pritožbe študentov vezana na pravice in dolžnosti

Med katerimi dejavnostmi lahko izbirajo študenti in alumni UL? Predstavitev aktivnosti Kariernih centrov, Centra za obštudijske dejavnosti ter druge vrste podpore

Zoom

21. 9. 2022, 10.00 - 12.15

TUKAJ

Nove generacije, novi pristopi?

Pristopi za uspešno delo tutorjev in koordinatorjev tutorjem z novo generacijo študentov: značilnosti študentske generacije, ki je študij nastopila v času Covida-19, izkušnje študentov tutorjev in učiteljev tutorjev v tem obdobju; kdo so osebe, ki jih danes naslavljamo? So res tako zelo drugačni kot študenti, ki so na fakulteto prihajali pred 5 ali 10 leti; kako študente spodbuditi, da poiščejo tutorsko pomoč in se vključujejo ter sodelujejo v ponujenih aktivnostih, tehnike in strategije, ki jih lahko uporabimo pri nagovarjanju študentov.

Tržnica idej

Primeri dobrih praks nekaterih fakultet UL: kako motivirajo študente za tutorstvo, kako nagovarjajo študente, da poiščejo tutorsko pomoč, kaj se je pri delu izkazalo za učinkovito, uspešno, zanimivo in zabavno.

V drugem delu bomo skupaj iskali ideje, kako lahko obogatimo tutorsko delo in še dodatno motiviramo študente

Fakulteta za upravo, P6

28. 9. 2022, 9.00 – 13.30

TUKAJ


Prosimo vas, da vabilo posredujete tutorjem, njihovim koordinatorjem in drugim zainteresiranim.
Udeležba na dogodkih je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

V primeru dodatnih vprašanj lahko pišete na ali pokličete na številko 030 706 322.