Datum objave: 07.12.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na izboru Best of the Best, ki ga organizira AmCham Slovenia, je bil skupni projekt prepoznan kot primer poslovne odličnosti ter zglednega sodelovanja med gospodarstvom in akademsko sfero.

Pri projektu Industrija in univerza - Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja so sodelovali Univerza v Ljubljani, Novartis v Sloveniji in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI).

Pri Univerzi v Ljubljani, Novartisu v Sloveniji in LUI-ju se zavedamo priložnosti, ki izhajajo iz skupnega poslanstva in se pri tem osredotočamo na aktivnosti za razvoj mladih. S projektom smo med drugim dosegli manjšo zadržanost posameznih centrov znanja pred odprtim sodelovanjem in zmanjšanje stopnje birokratizacije, večjo povezanost strokovnjakov na posameznih ekspertnih področjih in pripravljenost podjetij za dolgoročno povezovanje, ki krepi inovacijsko sposobnost sodelujočih in v širšem pomenu prispeva k višji kakovosti življenja za vse.

V našem predstavitvenem videu si lahko ogledate, zakaj sta akademija in gospodarstvo naravna partnerja v razvoju novih znanj, kompetenc in novih načinov dela.

AmCham Slovenija pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo za laskavo priznanje in potrditev, da s skupnim sodelovanjem (in izmenjavo znanja) potujemo v boljši jutri.

Najboljša poslovna praksaNosilec naslova Best of the Best 2022: Industrija in univerza – Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja