Datum objave: 21.12.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Sklad Mojce Senčar, ki ga je letos ustanovilo Združenje Europa Donna Slovenija v partnerstvu z Univerzo v Ljubljani, bo v letu 2023 podelil 50.000 evrov za raziskovalne projekte s področja kliničnih in nekliničnih raziskav, naravoslovnih ali družboslovnih, s področja raziskav raka dojk in rakov rodil, ki potekajo v Sloveniji.

Objavljen je razpis za izbor projektov, rok za prijavo je 16. 1. 2023. Besedilo in priloge razpisa so objavljeni v dokumentu Besedilo razpisa z obrazci.

Združenje Europa Donna Slovenija letos obeležuje 25 let svojega delovanja na področju osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka ter podpore bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z boleznijo. Ob svetovnem dnevu raka 4. februarja letos so skupaj z Univerzo v Ljubljani predstavili Sklad Mojce Senčar za podpiranje raziskav s področja raka dojk in rakov rodil kot poseben poklon dolgoletni predsednici združenja Mojci Senčar.

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je ob takratnem podpisu sporazuma o sodelovanju UL v tem skladu poudaril: “Kot največja in najstarejša raziskovalna ustanova v Sloveniji smo bili zelo veseli povabila, da pristopimo k skladu Mojce Senčar. Ustanovitev Sklada Mojce Senčar vidim kot izjemno pozitivno potezo v naši družbi in upam, da bo v prihodnje tudi vzor drugim za takšno delovanje.

Pokojna predsednica Združenja Europa Donna Slovenija Mojca Senčar je svoje življenje posvetila detabuiziranju raka, osveščanju o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka ter zagovorništvu bolnikov. Dolga leta je bila prepoznavni obraz združenja in pomemben glas žensk z rakom.

Odprt je razpis za sofinanciranje