Datum objave: 23.12.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je gostil srečanje Svetovne mreže Univerze v Ljubljani (SMUL), ki združuje predvsem z Univerzo v Ljubljani povezane slovenske znanstvenike, profesorje in druge ugledne osebnosti iz Slovenije, ki delujejo v mednarodnem akademskem okolju.
»Veseli nas, da se v mrežo SMUL vključujejo priznani strokovnjaki, ki delujejo na univerzah in drugih institucijah v tujini. Posebej dragoceno je, da si lahko med seboj delimo dobre prakse in izkušnje iz različnih okolij. Vsi smo izrazili željo, da bi sodelovanje v prihodnosti še okrepili. Na Univerzi v Ljubljani si bomo tudi v prihodnje prizadevali za krepitev sodelovanja s članicami in člani SMUL, prav tako si bomo prizadevali za uvedbo financiranja na nacionalni ravni, ki bi omogočalo vrnitev slovenskih raziskovalk, raziskovalcev, ki delujejo na uglednih tujih ustanovah., je ob srečanju povedal rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič.
Dr. Klementina Fon Tacer je v okviru srečanja predstavila načrtovane aktivnosti za prihodnje dvoletno obdobje. Člani in članice SMUL bodo nadaljevali s predstavitvami dosežkov članov in članic SMUL, ki so se začele izvajati na pobudo predhodnega vodstva SMUL, poleg tega bodo v tovrstne predstavitve vključili tudi študente in študentke, raziskovalce in ostale člane in članice svojih raziskovalnih skupin. Prav tako si bodo prizadevali za vključevanje in povezovanje znanosti in umetnosti ter povezovanje in spodbujanje članov in članic SMUL s študenti, študentkami in zaposlenimi na Univerzi v Ljubljani. Predvideno je tudi sodelovanje na konferencah za doktorske študente, sodelovanje v strokovni komisiji za nagrado Uroša Seljaka ter A. M. Kansky, vključevanje na področju sprememb ocenjevanja raziskovalne dejavnosti v okviru stabilnega financiranja, vključevanje v habilitacijske postopke in druge aktivnosti Univerze v Ljubljani.
Predstavljen je bil tudi razpis, ki omogoča koriščenje sredstev, ki so na voljo v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje gostovanj slovenskih strokovnjakov iz tujine na slovenskih visokošolskih zavodih in raziskovalnih organizacijah ter študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini.

 Foto: Nebojša Tejić, STA