Datum objave: 10.01.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza v Ljubljani se s svojimi članicami in službami rektorata predstavlja na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa 2023. V petek, 20. januarja, in soboto, 21. januarja 2023, bodo na Gospodarskem razstavišču dijaki in študenti imeli priložnost na enem mestu izvedeti vse o kakovostnih družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih najstarejše in največje visokošolske ustanove v Sloveniji, ki se uvršča med tri odstotke najboljših univerz na svetu.

Univerzitetno mesto Univerze v Ljubljani na dogodku Infomrativa 2023 združuje stojnice fakultet in umetniških akademij na katerih bodo zaposleni in študenti na inovativen način predstavljali študij in obštudijske dejavnosti ter bili obiskovalcem na voljo za vprašanja, dileme in nasvete glede izbire študija.

V mali predavalnici bo potekal pester program predavanj, delavnic in predstavitev za lažjo in bolj premišljeno izbiro študija ter uspešno izvedbo vpisnega postopka:

Petek, 20. 1. 2023, mala predavalnica

Sobota, 21. 1. 2023, mala predavalnica

9:15-10:00: Univerza v Ljubljani – moja študijska izbira

Univerza v Ljubljani je primer sodobne univerze, ki sledi glavnih zahtevam visokošolskega izobraževanja: interdisciplinarnost, mednarodna odprtost, povezljivost in prehodnost študijskih programov. Zakaj je Univerza v Ljubljani edina in prava izbira

9:15-10:00: Razišči svoje interese - Hollandov vprašalnik interesov

Na delavnici boste na podlagi rešenega Hollandovega vprašalnika poklicnih interesov (SDS) raziskovali svoje interese. Obvezna prijava. tukaj.

13:15-14:00: Razišči svoje interese - Hollandov vprašalnik interesov

Na delavnici boste na podlagi rešenega Hollandovega vprašalnika poklicnih interesov (SDS) raziskovali svoje interese. Obvezna prijava. tukaj.

12:30-13:15: Prijavno-vpisni postopek na študij za študijsko leto 2023/24

Vse, kar morate vedeti in upoštevati, da bo vaša prijava pravilna in vaša želja po študiju uresničena; Predstavitev podpore posebnim skupinam študentk in študentov na UL: status študenta s posebnimi potrebami / posebnim statusom, predstavitev. Pisarne varuha študentov, mreže zaupnih oseb in psihosocialne svetovalnice.

17:00-17:45: Prijavno-vpisni postopek na študij za študijsko leto 2023/24

Vse, kar morate vedeti in upoštevati, da bo vaša prijava pravilna in vaša želja po študiju uresničena; Predstavitev podpore posebnim skupinam študentk in študentov na UL: status študenta s posebnimi potrebami / posebnim statusom, predstavitev. Pisarne varuha študentov, mreže zaupnih oseb in psihosocialne svetovalnice.

13:30-14:15: Univerza v Ljubljani – moja študijska izbira

Univerza v Ljubljani je primer sodobne univerze, ki sledi glavnih zahtevam visokošolskega izobraževanja: interdisciplinarnost, mednarodna odprtost, povezljivost in prehodnost študijskih programov. Zakaj je Univerza v Ljubljani edina in prava izbira

14.30 – 15.15: Bojim se, da na želeni študij ne bom sprejet/sprejeta, kaj sedaj?

Pregled različnih alternativnih študijskih programov, ki vodijo do želenega poklicnega področja, kajti nikoli ni zgolj ena pot.

15.30 – 16.15: Kako izbrati pravi študij, če ne vem, kaj bom (lahko) delal/delala?

Trg dela se pospešeno spreminja; na to vplivata predvsem razvoj znanosti in tehnologije. Delovna mesta izginjajo, nastajajo nova in tista, ki ostajajo, se spreminjajo,

 

Program pripravlja univerzitetna visokošolska prijavno informacijska služba v sodelovanju s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani.

Univerza v Ljubljani bo imela v času Informative odprt tudi svetovalno-izobraževalni kotiček na katerem bodo lahko udeleženci pod vodenjem strokovnjakov: Izračunali svoje točke, se pogovorili o alternativnih možnostih izbire, spoznali postopke uveljavljanja pravi do priznavanja posebnega statusa in statusa s posebnimi potrebami, imeli možnost osebnega svetovanja na temo izbire študija (na voljo dijakom, staršem, kandidatom iz tujine, idr). Kotiček bo odprt v petek in soboto, od 11.00 do 18.00 ure na balkonu v kupoli A na Gospodarskem razstavišču.

Univerzitetno mesto Univerze v Ljubljani na Informativi 2023

Članice UL Sedež  spletna stran Facebook stran Instagram stran 
Univerza v Ljubljani  Kongresni trg 12, Ljubljana www.uni-lj.si www.facebook.com/unilj www.instagram.com/univerza_v_ljubljani/
Univerza v Ljubljani je z bogato tradicijo najstarejša in največja visokošolska ustanova v Sloveniji, ustanovljena leta 1919. Uvršča se me tri odstotke najboljših univerz na svetu. Skoraj 38.000 študentov dopolnjuje in razvija svoje znanje na kakovostnih družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih, ki jih ponuja 23 fakultet in 3 umetniške akademije. Univerza v Ljubljani je nadvse uspešna na področju raziskovalne dejavnosti, zato je tudi osrednja in največja raziskovalna institucija v Sloveniji s kar trideset odstotki vseh registriranih raziskovalcev. Spodbuja interdisciplinarni in multidisciplinarni študij ter deli svoje znanje, dosežke in izkušnje na področju znanosti in umetnosti z drugimi univerzami in znanstvenoraziskovalnimi ustanovami doma in po svetu. Posebno skrb namenja prenosu znanja v gospodarstvo, zato tesno sodeluje s slovenskimi in tujimi podjetji. Med njenimi partnerji so multinacionalke in najuspešnejša domača podjetja.
Akademija za glasbo Kongresni trg 1 , Ljubljana www.ag.uni-lj.si  www.facebook.com/AkademijazaglasboUL www.instagram.com/ul.ag/
Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani izobražuje mlade glasbene umetnike - ustvarjalce in poustvarjalce ter glasbene pedagoge. Študenti imajo med študijem široke možnosti za umetniško udejstvovanje na številnih koncertih, tudi z našimi profesionalnimi orkestri. Vpis je mogoč samo z uspešno opravljenim preizkusom glasbeno-umetniške nadarjenosti in znanja.
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Erjavčeva ulica 23, Ljubljana www.aluo.uni-lj.si www.facebook.com/ALUOacademy/ www.instagram.com/academy_aluo/
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani je umetniška, izobraževalna in raziskovalna ustanova. Ponuja študij na naslednjih študijskih programih: Slikarstvo (smeri: Slikarstvo, Grafika, Video in novi mediji), Kiparstvo, Oblikovanje vizualnih komunikacij (smeri: Fotografija, Grafično oblikovanje, Ilustracija), Industrijsko in unikatno oblikovanje (smeri: Industrijsko oblikovanje, Unikatno oblikovanje), Konserviranje in restavriranje likovnih del.
Biotehniška fakulteta Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana www.bf.uni-lj.si www.facebook.com/biotehniskafakultetaul/ www.instagram.com/bf.ul/
Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani je pestra naravoslovno-tehniška akademska skupnost profesorjev, raziskovalcev in študentov, ki deluje na področju narave in naravnih virov. Vabimo vas, da spoznate zanimive študijske programe vseh bolonjskih stopenj. Pridružite se ljudem, ki jih druži strokovnost, ljubezen do raziskovalnega dela in bodo tudi v prihodnje nepogrešljivi zaradi svojega znanja. Biotehniška fakulteta – naravna izbira!
Ekonomska fakulteta Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana www.ef.uni-lj.si www.facebook.com/ekonomskafakulteta www.instagram.com/ekonomskaul/
Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani  izvaja najboljšim mednarodnim šolam primerljive bolonjske programe. Najnovejše metode izobraževanja v sodobnem in kreativnem okolju ter priznani, uveljavljeni mednarodni in domači predavatelji ustvarjajo najboljše pogoje za študij in osebni razvoj. Diplomanti so po zaključku šolanja oboroženi z uporabnim znanjem in sposobnostmi, ki jim omogočajo hitro zaposlitev v slovenskem in mednarodnem okolju. Ne zamudite priložnosti, da se na stojnici Ekonomske fakultete prepričate, da smo pr(a)va izbira. 
Fakulteta za arhitekturo Zoisova cesta 12, Ljubljana www.fa.uni-lj.si www.facebook.com/uniljfa www.instagram.com/fakultetazaarhitekturo/
Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani  velja po splošnem prepričanju za eno boljših srednjevropskih arhitekturnih šol. Njen kvalitetni nivo potrjujejo številni uspešni študenti in diplomanti, ki dosegajo zavidljive rezultate tako doma kot v tujini, prav tako pa tudi kvaliteten pedagoški kader, ki učinkovito pokriva večino sodobnih vidikov arhitekturnega in urbanističnega ustvarjanja. Na fakulteto je vpisanih okoli tisoč študentov.
Fakulteta za družbene vede Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana www.fdv.uni-lj.si www.facebook.com/fdv.si www.instagram.com/fakultetazadruzbenevede
Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani  je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji in med večjimi v Evropi. Razvija temeljne in aplikativne družboslovne discipline ter daje velik poudarek njihovemu prepletanju. Fakulteta za družbene vede nudi široko paleto vznemirljivih znanj s temeljnih področij sociologije, politologije, komunikologije, novinarstva in kulturologije. 
Fakulteta za elektrotehniko Tržaška cesta 25, Ljubljana www.fe.uni-lj.si www.facebook.com/FELjubljana www.instagram.com/feljubljana
Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je vodilna izobraževalna ustanova za elektrotehniko v Sloveniji. Poleg elektronike in elektroenergetike razvijamo in gradimo področja informacijsko komunikacijskih tehnologij, avtomatike, robotike, biomedicinske tehnike, mehatronike in tehniške kakovosti, prav vsa področja pa so prežeta z računalništvom in informatiko ter multimedijskimi rešitvami.
Fakulteta za farmacijo  Aškerčeva cesta 7, Ljubljana www.ffa.uni-lj.si www.facebook.com/ffa.unilj www.instagram.com/ul_ffa/
Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani je edina visokošolska organizacija v Republiki Sloveniji, ki izvaja enoviten magistrski študij farmacije, univerzitetni in magistrski študij laboratorijske biomedicine, univerzitetni študij kozmetologije in magistrski študij industrijske farmacije.
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Jamova cesta 2, Ljubljana www.fgg.uni-lj.si www.facebook.com/fgg.ul  
Pozdravljamo te na fakulteti, ki izobražuje za inženirski poklic in ki v življenju odpira mnoga vrata. V nekaj letih dinamičnega izobraževanja lahko pridobiš dobre strokovne osnove in postaneš odgovoren in samozavesten inženir. 
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Večna pot 113, Ljubljana www.fkkt.uni-lj.si www.facebook.com/pages/Fakulteta-za-Kemijo-in-Kemijsko-Tehnologijo www.instagram.com/fkkt.ljubljana/
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani  ponuja naslednje študijske programe: univerzitetne programe prve stopnje Kemija, Biokemija, Kemijsko inženirstvo in Tehniška varnost, visokošolski strokovni študijski program Kemijska tehnologija (redni in izredni študij), magistrske študijske programe druge stopnje Kemija, Biokemija, Kemijsko izobraževanje, Kemijsko inženirstvo in Tehniška varnost ter doktorski program Kemijske znanosti.
Fakulteta za matematiko in fiziko Jadranska ulica 19, Ljubljana www.fmf.uni-lj.si www.facebook.com/fmf.ul  
Osnovno poslanstvo Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani je visokošolsko izobraževanje, znanstveno raziskovanje, strokovno delo ter razvoj in svetovanje na področju dveh temeljnih naravoslovno-matematičnih ved, matematike in fizike.
Fakulteta za pomorstvo in promet Pot pomorščakov 4, Portorož www.fpp.uni-lj.si www.facebook.com/ULFPP www.instagram.com/ul_fpp/
Fakulteta za pomorstvo in promet je edina članica Univerze v Ljubljani, ki ima sedež izven prestolnice. Nahaja se ob morju v Portorožu s čudovitim pogledom na Piranski zaliv. V sodobno opremljenih prostorih se izobražujejo bodoči tehnologi prometa in transportne logistike ter poveljniki in upravitelji stroja trgovske mornarice. S svojo 60-letno tradicijo zagotavljamo kakovosten študij, ki je mednarodno priznan. Študijski programi na Fakulteti za pomorstvo in promet so usmerjeni v potrebe gospodarstva, kar zagotavlja visoko zaposljivost diplomantov. 
Fakulteta za računalništvo in informatiko Večna pot 113, Ljubljana www.fri.uni-lj.si www.facebook.com/ulfri www.instagram.com/fri.ul/
Želiš postati inženir računalništva, robotik, vodja informatike, teoretični računalnikar, administrator podatkovnih baz, razvijalec aplikacij, sistemski arhitekt, strokovnjak za računalniški vid? Vse to in še več lahko postaneš na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, kjer izvajamo študijske programe prve stopnje: Računalništvo in informatika (UNI in VSŠ), Računalništvo in matematika, Upravna informatika in  Multimedija.
Fakulteta za socialno delo Topniška ulica 31, Ljubljana www.fsd.uni-lj.si www.facebook.com/Fakulteta-za-socialno-delo-307423472621852/  
Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani študentke in študente usposobi, da lahko soustvarjajo prihodnje spremembe v bolj socialni in za človeka prijaznejši družbi. Na prvi stopnji je na voljo šest modulov: (1) duševno zdravje v skupnosti, (2) psihosocialna podpora in pomoč, (3) socialna pravičnost in vključevanje, (4) socialno delo s starimi ljudmi, (5) socialno delo v delovnem okolju in (6) socialno delo z mladimi.
Fakulteta za strojništvo Aškerčeva cesta 6, Ljubljana www.fs.uni-lj.si www.facebook.com/Fakulteta-za-strojnistvo www.instagram.com/ul_fakulteta_za_strojnistvo/
Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je najboljši naslov za inženirski študij prihodnosti! Na fakulteti ustvarjamo in prenašamo znanje, ki študentom in partnerjem na raziskovalnem področju omogoča konkurenčno vključevanje v domače in mednarodno okolje. Stroji in mehanske naprave so sestavni del našega sveta in življenja. Vsi ljudje lahko sanjamo, vendar strojni inženirji smo tisti, ki znamo in zmoremo svoje sanje tudi uresničiti. 
Fakulteta za šport Gortanova 22, Ljubljana www.fsp.uni-lj.si www.facebook.com/fakultetazasport www.instagram.com/fsp.ul/
Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani je že več kot 60 let ena izmed vodilnih institucij na področju izobraževanja športnih pedagogov, kineziologov in športnih trenerjev tako v domačem kot tudi v mednarodnem prostoru. Študenti se izobražujejo v sodobno opremljenih predavalnicah, športnih dvoranah in laboratorijih, kjer pridobijo široko paleto znanj in kompetenc za uspešno poklicno pot. Izobraževanje na Fakulteti za šport temelji na raznolikosti študijskih vsebin, ki se prepletajo s praktičnim usposabljanjem in znanstvenoraziskovalnim delovanjem. Naše poslanstvo je širjenje zavesti o pomenu športa in telesne dejavnosti za zdravje in zadovoljstvo ljudi.
Fakulteta za upravo Gosarjeva ulica 5, Ljubljana www.fu.uni-lj.si www.facebook.com/fakulteta.za.upravo www.instagram.com/fakultetazaupravo/
Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani je najboljša fakulteta s področja uprave v Sloveniji. Ima najdaljšo tradicijo razvoja upravne znanosti in je edina z evropsko akreditiranimi programi. Na 1. stopnji študija imamo tri študijske programe: visokošolski strokovni študijski program Uprava, univerzitetni študijski program Upravljanje javnega sektorja ter interdisciplinarni univerzitetni študijski program Upravna informatika. Študenti pri nas osvojijo sodobna, praktična in uporabna znanja z različnih področij, kot so uprava, pravo, ekonomija, menedžment, organizacija, informatika. Delo poteka timsko, v majhnih skupinah z osebnim pristopom. Po končanem študiju se diplomanti lahko zaposlijo tako v javnem kot zasebnem sektorju ali pa se odločijo za nadaljevanje študija na 2. stopnji, kjer izbirajo med dvema magistrskima študijskima programoma: Uprava - Upravljanje javnega sektorja ali Management v upravi.  Več informacij na www.fu.uni-lj.si. 
Filozofska fakulteta Aškerčeva cesta 2, Ljubljana www.ff.uni-lj.si www.facebook.com/FilofaksUL/ www.instagram.com/filozofskafakultetaul/
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani  ponuja bolonjske študijske programe, ki jih študenti lahko vpišejo na njenih 21 oddelkih. Fakulteta pri večini prenovljenih programov ohranja priljubljeno možnost dvopredmetnega študija. Novi programi so primerljivi s tistimi na najboljših evropskih univerzah, so vsebinsko in izvedbeno izboljšani, ohranjajo pa prvine klasičnega študija, ki so se v bogati tradiciji študija na fakulteti izkazale za kakovostne. Več na: www.ff.uni-lj.si.
Medicinska fakulteta Vrazov trg 2, Ljubljana www.mf.uni-lj.si www.facebook.com/medicinskafakultetaljubljana/ www.instagram.com/ulmedicinskafakulteta/
Na fakulteti potekata šestletna enovita magistrska študijska programa 2. stopnje Medicina in Dentalna medicina. Odsek za medicino sprejme 205, Odsek za dentalno medicino pa 55 študentov. Diplomant prejme naziv doktor medicine oziroma doktor dentalne medicine.
Naravoslovnotehniška fakulteta Aškerčeva cesta 12, Ljubljana www.ntf.uni-lj.si https://www.facebook.com/ulntf www.instagram.com/ulntf/
Naravoslovnotehniška fakulteta je nekakšen unikat znotraj Univerze v Ljubljani, saj delujemo na področju naravoslovja, tehnike in umetnosti. Kljub raznolikosti študijskih programov so nam skupni imenovalec materiali, saj se ukvarjamo z obdelavo skoraj vseh vrst surovin. Na Naravoslovnotehniški fakulteti izvajamo mednarodno primerljive in praktično naravnane študijske programe prve, druge in tretje stopnje študija na področjih geologije, geotehnologije, rudarstva in okolja, materialov in metalurgije, tekstilstva, grafike ter oblikovanja tekstilij in oblačil. Študentje so tekom študija vključeni v različne raziskovalne projekte, terensko in laboratorijsko delo ter v različne projekte z gospodarstvom. Kar nekaj študentov se vsako leto odloči za mednarodno izmenjavo ali prakso. Tak način študijskega procesa omogoča, da so naši alumni zelo dobro zaposljivi tako doma kot v tujini.
Pedagoška fakulteta Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana www.pef.uni-lj.si www.facebook.com/pedagoskaljubljana www.instagram.com/faculty_of_education_ljubljana/
Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani izobražuje razredne in predmetne učitelje, specialne in rehabilitacijske pedagoge, logopede in surdopedagoge ter vzgojitelje predšolskih otrok. Nudi zanimive programe in predmete, ki z aktualnimi vsebinami izobražujejo in vzgajajo študente v strokovnjake, ki bodo na svoji profesionalni poti na različne načine spremljali posameznika od zgodnjega obdobja pa vse do starosti: s poučevanjem, svetovanjem, vzgajanjem, rehabilitacijo itd. S pestro in strokovno usposobljeno ekipo visokošolskih učiteljev in sodelavcev, zanimivimi vsebinami, ki segajo od družboslovnih, medicinskih, humanističnih do matematičnih, naravoslovnih in tehničnih ved nudi Pedagoška fakulteta študentu zanimive programe prve, druge in tretje stopnje in se zaradi povpraševanja po svojih diplomantih - tako na področju izobraževanja kot rehabilitacije - lahko pohvali z visoko stopnjo zaposljivosti.
Pravna fakulteta Poljanski nasip 2, Ljubljana www.pf.uni-lj.si www.facebook.com/pages/Pravna-fakulteta-Ljubljana/114502745229283  
Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je organiziran študij prava v skladu z načeli bolonjske reforme. V študijskem letu 2023/2024 se bo prvič izvajal Enovit magistrski študijski program druge stopnje Pravo, ki traja pet let; magistrski študijski program zagotavlja formalno raven izobrazbe kot pogoj za opravljanje pravniškega državnega izpita ter doktorski študij, ki je predviden kot enovit štiriletni študij, z izbiro modulov (usmeritev).
Teološka fakulteta Poljanska cesta 4, Ljubljana www.teof.uni-lj.si www.facebook.com/teoloska.fakulteta www.instagram.com/teoloska.fakulteta/
Študij teologije, kot govor o Bogu in človeku, raziskuje širok spekter znanj s humanističnega, družboslovnega, kulturnega, teološkega in religijskega področja. Usposobi te za razumevanje izzivov sodobnega prostora in časa, da nanje ustrezno odgovoriš z visoko stopnjo socialne kompetence.
Veterinarska fakulteta Gerbičeva ulica 60, Ljubljana www.vf.uni-lj.si www.facebook.com/veterinarskafakulteta/ www.instagram.com/veterinarska_fakulteta/
Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani je glede na svoj obseg manjša fakulteta, vendar velika glede na svoje poslanstvo. Naše poslanstvo ni samo dobrobit zdrave in bolne živali, domače ali divje, naša skrb so tudi varovanje okolja, varna pridelava hrane in zmanjševanje tveganj za nastanek bolezni, ki se lahko prenašajo z živali na ljudi in obratno. Študente spodbujamo k samostojnemu delu pri obveznih in izbirnih vsebinah ter jih podpiramo pri pridobivanju znanj in izkušenj tudi izven Veterinarske fakultete. Raznolikost našega dela ti ponuja možnosti za delo v splošnem ali zelo specializiranem področju veterine in/ali biomedicine. Sprejmeš izziv?
Zdravstvena fakulteta Zdravstvena pot 5, Ljubljana www.zf.uni-lj.si www.facebook.com/people/Zdravstvena-fakulteta-Univerze-v-Ljubljani/ www.instagram.com/zdravstvenafakulteta/
Poslanstvo Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani je, da kot vodilna srednjeevropska izobraževalna in raziskovalna ustanova na področju zdravstvenih ved izobražuje odlične strokovnjake na vseh akademskih stopnjah ter da s kakovostnim raziskovalnim delom ustvarja nova znanja in skrbi za njihov prenos v prakso. Zdravstvena fakulteta izvaja univerzitetni študijski program (Sanitarno inženirstvo), visokošolske strokovne študijske programe prve stopnje (Babištvo, Delovna terapija, Fizioterapija, Radiološka tehnologija, Ortotika in protetika, Laboratorijska zobna protetika in Zdravstvena nega) in druge stopnje (Fizioterapija, Sanitarno inženirstvo, Radiološka tehnologija in Zdravstvena nega) na osmih zdravstvenih področjih. 

 

Univerzitetne službe rektorata, Kongresni trg 12, Ljubljana
Visokošolska prijavno informacijska služba   www.uni-lj.si/studij/    
Visokošolska prijavno-informacijska služba UL izvaja prijavno-sprejemni postopek za vpis v prvi letnik dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov na nacionalnem nivoju v prvem in drugem prijavnem roku po razpisu za vpis. 
Univerzitetna služba za 1. in 2. stopnjo   www.uni-lj.si/studij/    
Univerzitetna služba za 1. in 2. stopnjo opravlja naloge s področja vodenja postopkov akreditacije in sprememb dodiplomskih in magistrskih študijskih programov Univerze v Ljubljani ter koordinira pripravo skupnega razpisa za vpis v magistrske študijske programe Univerze v Ljubljani.
Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani   www.uni-lj.si/obstudijske_dejavnosti/ www.facebook.com/cod.sportul www.instagram.com/ul.cod/
Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani razpisuje pester nabor obštudijskih programov športa, kulture, umetnosti, projektov, varovanja zdravja in okolja, prostovoljstva in drugih vsebin. Obštudijske dejavnosti omogočajo pridobivanje dodatnega znanja in izkušenj, krepitev kompetenc, raziskovanje interesov ter krepitev mreže poznanstev. 
Karierni centri Univerze v Ljubljani   https://kc.uni-lj.si/ www.facebook.com/KariernicentriUL www.instagram.com/kariernicentriul/
Karierni centri Univerze v Ljubljani študentom, dijakom in alumnom pomagajo razumeti in prepoznati svoje interese, vrednote, strasti in sposobnosti ter sprejeti odgovornost za svoje samostojno vodenje karierne poti.

 

Univerza v Ljubljani na Informativi 2023 v2