Datum objave: 20.11.2023

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Deželni dvorec, dom Univerze v Ljubljani, ob 104. obletnici delovanja največje, najstarejše in najbolj uspešne visokošolske ter znanstvenoraziskovalne ustanove v Sloveniji ponovno odpira svoja vrata. Za vse obiskovalke in obiskovalce pripravljamo vodene oglede, ki bodo v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 15.00, 16.30 in 18.00. Ogledi, ki trajajo okrog 45 minut, so brezplačni, prijave niso potrebne.

image001 (1).jpg

Vodeni ogledi so del Tedna Univerze, s katerim tudi letos obeležujemo izvrstne študijske, obštudijske, akademske in raziskovalne dosežke fakultet in akademij UL.

Vodičke po razstavi, študentke Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, bodo poleg pestre zgodovine prostorov predstavile tudi arhivsko gradivo Univerze v Ljubljani, ki je zaščiteno kot kulturni spomenik, in muzejsko zbirko z umetniškimi deli, med katerimi so tudi dela Božidarja JakcaMateja SternenaEmerika Bernarda in Hermana Gvardjančiča.

Univerza v Ljubljani v nekdanjem Deželnem dvorcu domuje že od svoje ustanovitve leta 1919. Več kot stoletje dolgo sobivanje smo lani obeležili z razstavo Deželni dvorec, dom Univerze v Ljubljani, ki si jo je še vedno moč ogledati na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!