Datum objave: 26.02.2024

Kategorija: Aktualno na Univerzi

_ALJ7026_resize.jpgFoto: Arne Hodalič

Na Univerzi v Ljubljani bo 10. in 11. oktobra 2. mednarodna konferenca o komuniciranju znanosti, tokrat posvečena komuniciranju podnebne krize in ekstremnih vremenskih dogodkov. Konferenca, ki jo organizirajo Univerza v Ljubljani, spletna revija Alternator in Muzeji in galerije mesta Ljubljana, združuje strokovnjake na področju prakse, raziskovanja, usposobljanja ali izobraževanja komuniciranja znanosti (in sorodnih področij). Organizatorji konference vabijo k prijavi referatov, povezanih s temo konference (poziv k oddaji prispevkov in seznam tem je dostopen v priponki).

Prosimo, da povzetek prispevka (največ 300 besed) skupaj s kratko biografijo (največ 100 besed) pošljete organizacijskemu odboru na naslov do 30. aprila 2024. Uradni jezik konference je angleščina, vse predloge prosimo pošljite v angleščini, tudi predstavitve bodo potekale v angleščini.

Potrjeni predavatelji: James Painter, Inštitut Reuters, Univerza Oxford, Anastasia Denisova, Westminster University, Matjaž Ličer, Agencija RS za okolje in Nacionalni inštitut za biologijo, Tjaša Pogačar, Univerza v Ljubljani.

Kraj konference: Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana

Oblika: Samo v živo

Jezik: angleški