Oznaka:

  • Alumniteka
  • Alumni

Datum objave:

V okviru Festivala hrane za možgane je potekala tudi Alumniteka, na kateri smo se tokrat s strokovnjaki in alumni UL spraševali o tem, koliko lahko k trajnosti prispeva posameznik, kakšen je naš odnos do odpadkov in zavržene hrane ter kakšni so naši prehranski vzorci in prehranjevalne navade.

Z nami so bili:

  • izr. prof. dr. Andreja Vezovnik, FDV
  • Katja Sreš, Ekologi brez meja
  • asist. dr. Renata Marčič, FF
  • izr. prof. dr. Dan Podjed, ZRC SAZU
  • prof. dr. Tadej Malovrh, dr. vet. med., VF

Nekaj modrosti spodaj, vabljeni pa, da prisluhnete celotnemu pogovoru:

  • Ko bodo na voljo infrastrukturne rešitve, se bodo zgodile spremembe v glavah. Infrastrukturne rešitve se bodo pojavile, ko se bodo zgodile spremembe v glavah.
  • Postajamo družba za enkratno uporabo.
  • Skoraj polovica vse zavržene hrane nastane v gospodinjstvu.
  • Izbirajmo lokalno, sezonsko, čim več rastlinskih živil in – bodimo zmerni.

 Celoten pogovor si lahko poslušate na podcastu ali pa si ga kar ogledate na UL YT kanalu.