Prva stran
  1. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
  2. Magistrski študijski programi
  3. Doktorski študijski programi
  4. Partnerji
Doktorski študijski programi

Aktualno in uporabne povezave

Aktualno

Razpis za vpis v doktorske študijske programe 3. stopnje Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2018/2019

- Doktorska šola UL v sodelovanju z Univerzo v Gradcu v četrtek, 22. 3. 2018 in petek, 23. 3. 2018 organizira dvodnevno delavnico za doktorske študentke in študente na temo Varstva okolja. Rok za prijave na delavnico je 9. marec 2018.

- Marie Curie Individual Fellowships na Univerzi v Gradcu


Možnosti za zaposlitev na Corvinus University of Budapest, Institute of World Economy
 

- Mentor leta 2017
Društvo Mlada akademija bo tudi letos najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov podelilo nagrado Mentor leta (2017).
Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi trenutni doktorski študentje, ki so se vpisali na študij leta 2015 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2015 ali kasneje.
Svojega mentorja lahko predlagajo tako, da do 15. februarja 2018 izpolnijo vlogo, ki so jo pripravili v obliki elektronskega obrazca v slovenščini in angleščini. Podrobnosti preberite na njihovi spletni strani.
Slavnostna podelitev nagrade bo potekala v marcu 2017 v Ljubljani.
 

- Razpis za poletne raziskovalne štipendije ASEF
Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za raziskovalne štipendije na 22 vrhunskih ameriških, kanadskih in angleških univerzah. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, okoljskih znanosti, prava, politologije in humanistike.
Razpis je objavljen na spletni strani ASEF: http://www.asef.net/visiting-usa. Rok za oddajo prijav je 15. 2. 2018. Morebitna vprašanja lahko pošljete na .
V petek, 22. decembra ob 16:30, bodo predstavniki fundacije ASEF na predstavitvenem sestanku na Univerzi v Ljubljani (Kongresni Trg 12, dvorana Ivana Hribarja) predstavili štipendijski program in izkušnje štipendistov iz preteklih let. 
 

- Aarhus University  in Aarhus Institute of Advanced Studies sta objavila razpis za Marie Curie štipendije. Več informacij najdete tukaj. 
 

- 7th Annual Survival Analysis for Junior Researchers Conference (SAfJR) in Leiden, the Netherlands, 24-26 April, 2018

 

 

Uporabne povezave

Priznavanje izobrazbe
Cenik-  šolnine za 3. stopnjo
Mladi raziskovalci
MIZŠ
EVŠ
NAKVIS
ARRS
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
Mlada akademija - Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere
Info študent