Prva stran
  1. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
  2. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
  3. Magistrski študijski programi
  4. Doktorski študijski programi
  5. Partnerji
  6. Prijavno-sprejemni postopki
  7. Cenik storitev za študente
  8. Študentski svet

Aktualno in uporabne povezave

Aktualno

- Objavljen je Razpis za vpis v doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2019/2020; 
 

prijavni roki posameznih študijskih programov.
 

- Mednarodna mreža univerz Venice International University (VIU) objavlja razpise, ki so na voljo študentom UL (izmenjave, poletne šole, pripravništva). Več informacij: www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu.

- Rok za prijavo za Liebnovo nagrado za leto 2019 je 30. april 2019. Podeljuje se v višini 36.000 USD mladim (do 40 let) znanstvenikom, doktorjem znanosti, ki delujejo na področju molekularne biologije, kemije ali fizike v Avstriji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Češki, Slovaški, Madžarski ali Sloveniji vsaj zadnja tri leta.

- Campus Mare Nostrum Univerze v Murcii vabi mlade raziskovalce, da se udeležijo konference Doctoral Conference of the International School of Doctorate of the University of Murcia, ki bo od 29. do 31. maja 2019. Rok za prijavo je 3. maj 2019. Več informacij o razpisu je objavljenih tukaj.

- Univerza v Gradcu podaljšuje rok za prijavo za štipendije Go Styria za kratek raziskovalni obisk (do 4 mesece) magistrskih, doktorskih ali post-doktorskih študentov; nov rok za prijave je 3. maj 2019, 1pm CET.

- Kemijski inštitut je objavil Natečaj za Preglovo nagrado Kemijskega inštituta za izjemne dosežke   ter Razpis za doktorsko štipendijo Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s področja kemije in sorodnih ved; rok za prijave je 6. maj 2019.

- V Belgiji bo od 24. junija do 5. julija potekala poletna šola "SCK•CEN Space Summer school", ki je namenjena zlasti visoko motiviranim doktorskim študentom, mladim raziskovalcem in strokovnjakom z različnih področij (biomedicina, fizika, (bio-)inženirjem itd.).
V okviru izobraževanja bodo obravnavane teme:
 - vpliv vesoljskega okolja na zdravje ljudi (radiacija)
 - vesoljsko sevanje, vesoljsko vreme, zaščita pred sevanjem
 - astrobiologija, bivanje v vesolju
 - instrumenti, strojna oprema in jedrska energija v vesolju.
Program vključuje tudi enodnevni obisk Evropskega astronavtskega centra.  
Rok za prijavo je 29. maj 2019. Podrobni podatki o vsebini programa so dostopni na povezavi: https://go.app.sckcen.be/spacesummerschool.
Informacije o stroških izobraževanja:
http://academy.sckcen.be/en/Academic_courses/Calendar/Space-summer-school-20190624-20190705-a62773f3-6fc8-e811-80cb-ecf4bbc6e827?leftmainmenu=9

- The Institute for Family and Sexuality Studies (KU Leuven) organizira poletno šolo o spolnosti z različnih perspektiv, ki je namenjena magistrskim in doktorskim študentom vseh znanstvenih disciplin, ki želijo izvedeti kaj več o sodobnih pogledih in pristopih vede o človeški spolnosti. Poletna šola bo potekala od 7. do 12. julija 2019, rok za oddajo prijave pa je 1. junij 2019 (oz. do zapolnitve razpoložljivih mest). Več informacij: https://med.kuleuven.be/eng/sssexualityinperspective

- 17. septembra 2019 se bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo odvila tretja konferenca CUTTING EDGE, ki je namenjena raziskovalcem na začetku karierne poti. Tema konference bo komunikacija v znanosti. Več informacij: http://www.cutting-edge.si/
Preddogodek: Znanstveni slam, 16. junij 2019 v atriju ZRC SAZU. Več informacij: http://www.cutting-edge.si/science-slam/ Rok za prijavo na oba dogodka: 30. junij 2019.

- Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil Razpis za štipendije za podiplomski študij državljanov držav Zahodnega Balkana v Sloveniji za leto 2019 (268. JR). Štipendije so namenjene državljanom držav Zahodnega Balkana za podiplomski (magistrski ali doktorski) študij s področja naravoslovja, tehnike in medicine v Sloveniji. Rok za prijave je 2. september 2019.

- L'Oréal Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO sta na mednarodni dan žensk na slovesni podelitvi štipendij L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti« 2019 trem perspektivnim mladim raziskovalkam podelila štipendijo v višini 5.000 evrov. Priznanje za svoje izjemno raziskovalno delo, ki odraža znanstveno odličnost, zavzetost in skrb za družbo, so prejele farmacevtka Janja Mirtič (Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani), analizna kemičarka Barbara Petovar (Fakulteta za kemijo in kemijo tehnologijo Univerze v Mariboru) in biologinja Katja Uršič (Onkološki inštitut Ljubljana, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani). Povezava do novice.

  

 Uporabne povezave

Priznavanje izobrazbe
Cenik-  šolnine za 3. stopnjo
Mladi raziskovalci
MIZŠ
EVŠ
NAKVIS
ARRS
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
Mlada akademija - Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere
Info študent