Oznaka:

  • Univerza

Datum objave:

Univerza v Ljubljani (UL) z današnjim dnem vzpostavlja novo spletno mesto. Drevesna struktura novega spletišča je prilagojena potrebam (bodočih) študentk, študentov, zaposlenih na UL, medijev in široki javnosti, ki jo zanimajo dejavnosti UL, vizualno pa sledi sodobnim trendom na tem področju.

"Novo spletno mesto je bolj pregledno in uporabniku prijazno. Prepričan sem, da bodo obiskovalke in obiskovalci našega spletnega mesta zdaj prej našli želene informacije. Hkrati pa novo spletišče omogoča še lažji dostop do informacij o izjemnih raziskovalnih dosežkih naših raziskovalk in raziskovalcev, pa tudi o številnih umetniških dogodkih, ki jih prirejamo na UL, ter dejavnostih študentk in študentov. Čeprav se vloga spletnih mest v sodobnih medijskih okoljih spreminja, je odlično komuniciranje, tudi prek lastnih spletnih kanalov, še posebej pomembno v času, ko zaupanje znanstvenim ustanovam v javnosti upada, in ko javnosti ne prepoznajo prispevka univerz k družbenemu razvoju in blaginji, saj raziskovalnih in drugih rezultatov ne predstavljamo dovolj dobro. Novo spletišče predstavlja priložnosti za bolj učinkovito komuniciranje in bo, verjamem, dolgoročno pripomoglo tudi k večji obveščenosti javnosti o delu UL na vseh področjih in posledično večjemu zaupanju javnosti v znanost," je ob predstavitvi novega spletnega mesta povedal prof. dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani.

Za oblikovno zasnovo in strukturo spletnega mesta je poskrbela na javnem razpisu izbrana agencija Innovatif d. o. o. Spletno mesto je prilagojeno novi celostni grafični podobi UL, ki je bila izbrana na javnem natečaju in jo je junija 2023 potrdil Senat UL.

Prenos vsebin s starega spletnega mesta je v teku in bo zaključen v naslednjih tednih.