Oznaka:

  • Alumni

Datum objave:

V okviru RSF ukrepa se je v decembru 2023 zaključil tri leta trajajoči mentorski program Alumni za študente, v katerem je sodelovalo 22 članic UL. Mentorski program je zaključilo kar 457 mentorskih parov alumni-študent.

V osrčju mentorskega programa Alumni za študente je bila osvetlitev delovnega mesta (jobshadowing) - alumni so študentom za en dan ponudili vstop v svoje delovno okolje, kar je študentom omogočilo, da spoznajo vsakodneven utrip dela in karierno pot alumna, kar jim lahko tudi pomagalo pri njihovih nadaljnjih odločitvah za kariero.

Tako študenti (mentoriranci) kot alumni (mentorji) so bili z mentorskim programom zadovoljni. V povratni informaciji so študenti povedali, da je mentorski program Alumni za študente koristen, saj so prek njega dobro spoznali potencialna delovna mesta in pridobili koristne izkušnje. Tudi alumni (mentorji) so prepoznali mentorski program kot učinkovit.

Tekom projekta so bila alumnom in študentom na voljo tudi različna kratka izobraževanja na teme kot so pomen komunikacije, predstavitev koncepta osvetlitve delovnega mesta in pomen ustvarjanja varnega okolja, ki so jim bila v pomoč pri sami izvedbi.

Podporo mentorjem in mentorirancem so tekom projekta nudili tako na članicah kot v okviru Mreže klubov alumnovUL. Mentorski program Alumni za študente bo naprej obstajal in deloval v okviru Mreže klubov alumnov. Več informacij o izvedbi bo znanih v februarju.