Oznaka:

  • Karierni centri
  • Študij

Datum objave:

Izbira študija je ena izmed večjih življenjskih odločitev in prelomnic, zato mora biti premišljena, vsekakor pa mora slediti željam, ciljem in tudi kariernim sanjam. Pozabiti ne smemo niti na to, da se je na izbrani študij treba tudi pravočasno prijaviti. Na Univerzi v Ljubljani (UL) za dijake organiziramo poletno šolo, ki bo med ponedeljkom, 28. 8. 2023 in četrtkom, 31. 8. 2023, v prostorih rektorata UL, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Na različnih delavnicah in predavanjih bodo dijaki izvedeli vse najpomembnejše tako o izbiri študija kot o postopku prijave. S pomočjo Hollandovega vprašalnika poklicnih interesov bodo lahko raziskali, v katerih poklicih bi bili na podlagi svojih interesov uspešni, za vse, ki se ne morejo odločiti, kaj in kje bi študirali, bo na voljo osebno svetovanje (tudi za starše in skrbnike). Vsi, ki dvomijo, da bodo imeli zahtevano število točk za izbrani študijski program, bodo imeli možnost preračuna pričakovanega števila točk. Dijakinjam in dijakom bodo svetovali strokovnjaki UL, karierni svetovalci in sodelavci službe VPIS, UL.

Pri iskanju in odločanju za najboljšo možno izbiro so ključne informacije iz prve roke in kar se da neposreden dostop do njih, zato bodo z udeleženci vse dni predstavniki različnih fakultet in akademij UL, ki bodo predstavili življenje in študij na svoji članici s strani, ki je običajno za zunanje opazovalce nevidna.  

Celoten program Poletne šole najdete na tej povezavi.

Za prijavo na delavnice se morajo dijaki registrirati v portal UL POPR, na vsako izmed delavnic pa pravočasno prijaviti.

Za vse dodatne informacije se obrnite na sabina.znidarsic@uni-lj.si.