Prva stran
 1. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 2. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
 3. Magistrski študijski programi
 4. Doktorski študijski programi
 5. Partnerji

Aktualno in uporabne povezave

Aktualno

- Univerza v Ljubljani od 7. do 8. junija 2018 gosti 11. letno konferenco Sveta za doktorsko izobraževanje evropskega združenja univerz EUA CDE.

- Razpis za vpis v doktorske študijske programe 3. stopnje Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2018/2019

- Javni razpis financiranja projektnih gostovanj na slovenskih visokošolskih zavodih(257. JR)
Predmet javnega razpisa je financiranje pedagoškega in/ ali raziskovalnega sodelovanja slovenskih strokovnjakov z doktoratom znanosti, ki že dlje časa delujejo v tujini, na slovenskih visokošolskih zavodih (v nadaljevanju: gostujoči strokovnjak), za en do dvanajstmesečno pedagoško in/ ali raziskovalno sodelovanje v Republiki Sloveniji.
Pedagoško in /ali raziskovalno sodelovanje se mora pričeti v obdobju od 1. 1. 2018 do vključno 31. 12. 2018.


- Javni razpis za financiranje študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini(256. JR)
Predmet javnega razpisa je štipendiranje študijskih oziroma znanstvenih obiskov dodiplomskih, magistrskih ali doktorskih študentov, vpisanih na visokošolskih zavode v Republiki Sloveniji, pri slovenskih profesorjih, ki delujejo na akreditiranih ustanovah v tujini. 
Sredstva so namenjena štipendiranju vsaj 3 do največ 10 tedenskega študijskega ali znanstvenega obiska študentov v tujini v obdobju od 1. 1. 2018 do vključno 31. 12. 2018.


- Marie Curie Individual Fellowships na Univerzi v Gradcu

 • Doktorska šola COST - Reducing Old-Age Social Exclusion: Collaborations in Research and Policy (ROSEnet) bo potekala v Ljubljani od 4. do 6. junija 2018. Več informacij (rok za prijave je 30. 4. 2018).
   
 • Francosko veleposlaništvo v Sloveniji v okviru pobude MOPGA ("Make our planet great again") razpisuje štipendije za študijsko bivanje (1 do 2 meseca) za znanstvene raziskave na področjih okolja in trajnostnega razvoja, ki so namenjene mladim slovenskim raziskovalcem in študentom na post-doktorskem študiju. Več informacij in prijavni obrazec (prijave morajo biti prejete do 31. 5. 2018).
   
 • 7th Annual Survival Analysis for Junior Researchers Conference (SAfJR) in Leiden, the Netherlands, 24-26 April, 2018
   
 • Arhiv družboslovnih podatkov v sredo, 11. aprila 2018, na Fakulteti za družbene vede organizira brezplačno delavnico za raziskovalce in doktorske študente na temo Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki. Vodili jo bodo dr. Scott Summers, UK Data Service, dr. Sonja Bezjak in mag. Irena Vipavc Brvar, ADP. Prijavite se lahko tukaj.
   
 • Mentor leta 2017
  Društvo Mlada akademija bo tudi letos najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov podelilo nagrado Mentor leta (2017).
  Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi trenutni doktorski študentje, ki so se vpisali na študij leta 2015 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2015 ali kasneje.
  Svojega mentorja lahko predlagajo tako, da do 15. februarja 2018 izpolnijo vlogo, ki so jo pripravili v obliki elektronskega obrazca v slovenščini in angleščini. Podrobnosti preberite na njihovi spletni strani. Slavnostna podelitev nagrade bo potekala v marcu 2017 v Ljubljani.
   
 • Aarhus University  in Aarhus Institute of Advanced Studies sta objavila razpis za Marie Curie štipendije. Več informacij najdete tukaj. 

 

Uporabne povezave

Priznavanje izobrazbe
Cenik-  šolnine za 3. stopnjo
Mladi raziskovalci
MIZŠ
EVŠ
NAKVIS
ARRS
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
Mlada akademija - Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere
Info študent