Skoči na vsebino

Doktorska šola

Dogodki in razpisi

 • Društvo Mlada akademija bo v mesecu maju že petnajstič zapored podelilo nagrado “Mentor leta”, ki je namenjena najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov.
  Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imate vsi doktorski študenti, ki ste se vpisali na študij leta 2021 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki ste zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2022 ali kasneje.
  Svojega mentorja lahko predlagate tako, da izpolnite vlogo, ki je letos v obliki spletnega obrazca (kliknite na povezavo)
  Na podstrani Mentor leta lahko najdete tudi vlogo v angleškem jeziku in pravilnik (PDF).
  Rok za vložitev nominacij je nedelja, 24. marec 2024. Nagrada bo predvidoma podeljena na zaključni prireditvi v drugi polovici maja 2024. V primeru vprašanj pišite na: .

 • Na UL FRI so posebej za doktorske študente in študentke UL oblikovali dva izbirna predmeta v obsegu 5 ECTS, katerih vsebina se nanaša na umetno inteligenco (Machine Learning and Artificial Intelligence in ChatGPT for researchers) in se bosta izvajala v študijskem letu 2023/2024. Kratka opisa predmetov. Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na

 • V okviru programa Erasmus je možno opraviti tudi krajše mobilnosti z namenom študija ali prakse na partnerskih institucijah oziroma organizacijah v tujini. Te mobilnosti so namenjene študentom tretje stopnje, ki lahko v tujini preživijo od najmanj 5 do največ 30 dni in za ta namen prejmejo Erasmus+ finančno podporo. Več informacij.