Skoči na vsebino

Doktorska šola

Promocija doktoric in doktorjev znanosti ter prejemnic in prejemnikov priznanj za pomembna umetniška dela na Kongresnem trgu

Datum objave: 23.06.2022

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Podelitev doktorskih listin in priznanj za pomembna umetniška dela je prvič potekala pred sedežem Univerze v Ljubljani (UL), na Kongresnem trgu. Podelili smo več kot 300 doktorskih listin in 12 priznanj za pomembna umetniška dela. Dogodek smo izvedli v dveh skupinah, in sicer ob 11. uri in 18. uri. Slovesnosti so se udeležili dekanje in dekani oziroma prodekanje in prodekani članic UL, mentorice in mentorji ter svojci in prijatelji prejemnic in prejemnikov.

»Ker želimo promociji znanosti, umetnosti in doktorskega študija nameniti več pozornosti in pomembno vlogo, smo prvič organizirali javno promocijo novih doktoric in doktorjev znanosti ter podelitev priznanj za pomembna umetniška dela na osrednjem prizorišču v naši prestolnici na Kongresnem trgu, predvsem ker želimo Univerzo in znanje, ki ga ustvarjamo, še bolj povezati z mestom in ljudmi,« je na dogodku povedal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič. 

V prvi skupini (ob 11. uri) so bili promovirani doktorji in doktorice znanosti z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Teološke fakultete Univerze v Ljubljani. Slovesnost ob 18. uri se je začela s podelitvami priznanj za pomembna umetniška dela. Prejemnice in prejemniki prihajajo z Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Sledila je promocija doktoric in doktorjev znanosti z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani. Slovesnost so oblikovali študentke in študenti treh umetniških akademij Univerze v Ljubljani: Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Akademije za glasbo in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v sodelovanju z rektoratom ter ostalimi članicami Univerze.

Vsem prejemnikom čestitamo in želimo obilo nadaljnjih uspehov.

Seznam promoviranih doktoric in doktorjev znanosti so objavljeni spodaj po posameznih članicah UL:

Seznam prejemnikov priznanj pomembnih umetniških del je objavljen na povezavi tukaj.

slika pod glavno objavo 1.jpg(vir: UL)