Prva stran
 1. Novice
 2. Leto plus
 3. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 4. Dodiplomski in enoviti magistrski študijski programi
 5. Magistrski študijski programi
 6. Doktorski študijski programi
 7. Partnerji
 8. Razpisi za vpis
 9. Cenik storitev za študente
 10. Študentski svet
 11. Študenti s posebnim statusom
 12. Duševno zdravje
 13. Informacije za bodoče študente
 14. Možnosti za učenje slovenščine

Informativni dnevi 2021

Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvah, v okviru katerih vam bomo predstavili uporabne informacije glede študija in življenja v Sloveniji. Prav tako boste imeli priložnost, da se preko spleta srečate s predstavniki akademij in fakultet. 

Ura

 

ŽE IZVEDENI DOGODKI

Vseslovenski predinformativni izobraževalni dvodnevni dogodek Informativa bo potekal 22. in 23. januarja 2021 preko spleta. Informativa je enkratna priložnost, saj lahko na enem mestu dobite vse ustrezne informacije iz prve roke ter se srečate s predstavniki akademij in fakultet, ki ponujajo študijske programe s področja umetnosti, narave in tehnike, jezikov, družboslovja, humanistike, medicine, zdravja in športa.

Klub zamejskih študentov je v petek, 29. 1. 2021, s pričetkom ob 16.00 uri organiziral spletni dogodek »Dan odprtih vrat«, ki je namenjen predstavitvi slovenskih univerz dijakom slovenskih višjih srednjih šol v Italiji. V okviru dogodka bo predstavljen vpisni postopek, vse štiri univerze, nato je sledil pogovor s člani Kluba, ki so podali koristne informacije tako o posebnostih študija kot študentskega življenja v Sloveniji. V kolikor ste zamudili predstavitev, si jo lahko ogledate tukaj.

Skupaj s slovenskimi javnimi univerzami vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih predstavitvah, kjer vam bomo predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa.

10. februar 2021 ob 14.00 v angleščini
10. februar 2021 ob 16.00 v srbskem / hrvaškem jeziku
11. februar 2021 ob 15.00 v slovenščini za Slovence v zamejstvu in po svetu

V kolikor se želite udeležiti spletne predstavitve, vas prosimo, da izpolnite obrazec na tej povezavi. Povezavo za spremljanje predstavitve boste prejeli na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi.

Informativni dan za zamejske Slovence in tujce za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe bo potekal 12. februarja 2021 ob 12. uri. V okviru predstavitve se boste seznanili s prijavo na študij in postopkom priznavanja srednješolskega izobraževanja, z informacijami glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, možnostih bivanja v Študentskem domu, zdravstvenem zavarovanju ter z možnostmi štipendiranja in učenja slovenščine. Informativni dan bo potekal v slovenskem jeziku, ppt predstavitev bo pripravljena dvojezično (v slovenskem in angleškem jeziku). Vse zainteresirane prosimo, da se na informativni dan prijavijo na portalu osebnega in profesionalnega razvoja - POPR (zavihek DIJAKI) ali se nam pridružite na Zoom: https://uni-lj-si.zoom.us/j/8216375912.

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 12. februarja 2021 in 13. februarja 2021. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in študijskih programih ter se srečate s predstavniki posameznih fakultet in akademij.

Več informacij

Vabimo vas, da se nam v torek, 16. 2. 2021, in v sredo, 17. 2. 2021, pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani ter možnosti študija na Akademiji za glasbo, Fakulteti za informatiko in računalništvo, Pedagoški fakulteti, Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za upravo, Fakulteti za elektrotehniko, Fakulteti za pomorstvo in promet, Naravoslovnotehniški fakulteti, Filozofski fakulteti ter Ekonomski fakulteti.


Predstavitve bodo potekale v angleškem jeziku.
 

16. 2. 2021: 

17. 2. 2021: 

SPLETNE PREDSTAVITVE ZA TUJE KANDIDATE ZA ŠTUDIJ, 6. 5. 2021

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 6. 5. 2021pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani, življenje v Sloveniji, ugodnosti študentskega statusa ter nekatere magistrske in doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani. Predstavitve so namenjene tujim kandidatom za študij in bodo potekale v angleškem jeziku.

V kolikor se želite udeležiti predstavitev, se prijavite tukaj.

Urnik predstavitev:

•       14:00: Splošna predstavitev Univerze v Ljubljani

•       14:30: magistrski študijski program ELEKTROTEHNIKA – Napredni elektroenergetski sistemi

•       14:30: magistrski študijski program UPRAVA – Upravljanje javnega sektorja

•       14:30: doktorski študijski program ARHITEKTURA

•       14:30: doktorski študijski program STATISTIKA

•       14:30: doktorski študijski program VARSTVO OKOLJA

•       14:30: doktorski študijski program UPRAVLJANJE IN EKONOMIKA JAVNEGA SEKTORJA

•       15:00: doktorski študijski program KEMIJSKE ZNANOSTI

Pridružite se nam lahko tudi na Virtualnem kariernem sejmu, kjer lahko najdete uporabne informacije o študiju na Univerzi v Ljubljani. Virtualni sejem je namenjen promociji poklicev in povezovanju srednješolcev z izobraževalnimi organizacijami in zasebnim sektorjem. Sejem je bil aktiviran v novembru 2020, stojnice z vsebinami pa bodo na platformi aktivne in dostopne še naslednjih 10 mesecev.

 

Video meeting