Prva stran
 1. Leto plus
 2. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 3. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
 4. Magistrski študijski programi
 5. Doktorski študijski programi
 6. Partnerji
 7. Razpisi za vpis
 8. Cenik storitev za študente
 9. Študentski svet
 10. Študenti s posebnim statusom
 11. Duševno zdravje
 12. Možnosti za učenje slovenščine

Spletni informativni dnevi 2021

Vabimo vas, da se nam v januarju in februarju 2021 pridružite na spletnih predstavitvah, v okviru katerih vam bomo predstavili uporabne informacije glede študija in življenja v Sloveniji. Prav tako boste imeli priložnost, da se preko spleta srečate s predstavniki akademij in fakultet. 

Vseslovenski predinformativni izobraževalni dvodnevni dogodek Informativa bo potekal 22. in 23. januarja 2021 preko spleta. Informativa je enkratna priložnost, saj lahko na enem mestu dobite vse ustrezne informacije iz prve roke ter se srečate s predstavniki akademij in fakultet, ki ponujajo študijske programe s področja umetnosti, narave in tehnike, jezikov, družboslovja, humanistike, medicine, zdravja in športa.

Klub zamejskih študentov bo v petek, 29. 1. 2021, s pričetkom ob 16.00 uri organiziral spletni dogodek »Dan odprtih vrat«, ki je namenjen predstavitvi slovenskih univerz dijakom slovenskih višjih srednjih šol v Italiji. V okviru dogodka je predvidena predstavitev vpisnega postopka, predstavitev vseh štirih univerz in pogovor s člani Kluba, ki bodo podali koristne informacije tako o posebnostih študija kot študentskega življenja v Sloveniji. Vabljeni, da spremljate spletno in FB stran Kluba zamejskih študentov, kjer bodo sproti objavljali novice o dogodku. Predstavitve bodo potekale v slovenskem jeziku.

Skupaj s slovenskimi javnimi univerzami vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih predstavitvah, kjer vam bomo predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa.

10. februar 2021 ob 14.00 v angleščini
10. februar 2021 ob 16.00 v srbskem / hrvaškem jeziku
11. februar 2021 ob 15.00 v slovenščini

V kolikor se želite udeležiti spletne predstavitve, vas prosimo, da izpolnite obrazec na tej povezavi. Povezavo za spremljanje predstavitve boste prejeli na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi.

Informativni dan za Slovence brez slovenskega državljanstva in tuje državljane za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe bo potekal 12. februarja 2021 ob 12. uri. V okviru predstavitve se boste seznanili s prijavo na študij in postopkom priznavanja srednješolskega izobraževanja, z informacijami glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, možnostih bivanja v Študentskem domu, zdravstvenem zavarovanju ter z možnostmi štipendiranja in učenja slovenščine. Informativni dan bo potekal v slovenskem jeziku, ppt predstavitev bo pripravljena dvojezično (v slovenskem in angleškem jeziku).

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 12. februarja 2021 ob 10. in 15. uri ter 13. februarja 2021 ob 10. uri. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in študijskih programih ter se srečate s predstavniki posameznih fakultet in akademij.

Vabimo vas, da se nam v torek, 16. 2. 2021, in v sredo, 17. 2. 2021, pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani ter možnosti študija na Akademiji za glasbo, Fakulteti za informatiko in računalništvo, Pedagoški fakulteti, Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za upravo, Fakulteti za elektrotehniko, Fakulteti za pomorstvo in promet  ter Naravoslovnotehniški fakulteti.

Predstavitve bodo potekale v angleškem jeziku.

V kolikor se želite udeležiti spletne predstavitve, vas prosimo, da izpolnite obrazec na tej povezavi. Povezavo za spremljanje predstavitve boste prejeli na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi. 

16. 2. 2021
14.30: Univerza v Ljubljani (UL) – splošna predstavitev
15.00: UL Pedagoška fakulteta
15.30: UL Akademija za glasbo
16.00: UL Fakulteta za računalništvo in informatiko
16:30: UL Fakulteta za družbene vede
17:00: UL Fakulteta za upravo

17. 2. 2021
14.00: 
UL Fakulteta za elektrotehniko
15.00: 
UL Fakulteta za pomorstvo in promet
16.00: UL Naravoslovnotehniška fakulteta

Informacijo glede informativnih dni za magistrski in doktorski študij bomo objavili naknadno.

Pridružite se nam lahko tudi na Virtualnem kariernem sejmu, kjer lahko najdete uporabne informacije o študiju na Univerzi v Ljubljani. Virtualni sejem je namenjen promociji poklicev in povezovanju srednješolcev z izobraževalnimi organizacijami in zasebnim sektorjem. Sejem je bil aktiviran v novembru 2020, stojnice z vsebinami pa bodo na platformi aktivne in dostopne še naslednjih 10 mesecev.

 

Video meeting